Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea tenului

Cuperoza si rozaceea

In a treia sau a patra decada de viata, la nivelul obrajilor si nasului poate aparea o roseata simetrica, tranzitorie, numita flushing.

Acneea netratata poate duce la microchisturi

Acneea este o afectiune din cauza careia au de suferit preponderent adolescentii, dar si femeile ajunse la 40-50 de ani. Tipul de acnee juvenila, intalnita la adolescenti, este cauzata de dereglari hormonale ce apar la pubertate. in aceasta perioada, secretia sebacee creste sub influenta hormonilor sexuali masculini sau feminini. Acumularea de sebum, insotita de actiunea unor bacterii da nastere punctelor negre putandu-se ajunge pana la formarea de microchisturi daca nu se iau masuri din timp. Zonele cele mai afectate sunt fata, gatul, pieptul si spatele.

Rozaceea poate lasa urme pentru tot restul vietii

Rozaceea reprezinta o problema foarte des întâlnită în cadrul populației. Se estimează că peste 40 de milioane de persoane, de rasa alba, sufera de această afecțiune, iar femeile par a fi predispuse la ea, comparativ cu bărbații (rata este de 3:1). De asemenea, s-a observat că maximul incidenței este la persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 60 de ani.

Protejeaza-ti pielea sensibila de efectele nedorite ale frigului

Hidratrarea și protecția corespunzătoare, măștile nutritive ori tratamentele cu uleiuri bogate în vitamine, acizi oleici și antioxidanți naturali reușesc să diminueze efectele nedorite pe care frigul le are asupra pielii sensibile.

Studiu: Barbatii romani, din ce in ce mai atrasi de produsele de ingrijire a fetei

Un studiu efectuat pe un esantion de 826 de respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, rezidenti in mediul urban si utilizatori de internet a scos la iveala ca 4 din 10 barbati romani folosesc în prezent produse de ingrijire a tenului.

Atenție la produsele de machiaj expirate!

Multe femei au în trusa de machiaj produse care au depășit termenul de valabilitate sau care nu sunt păstrate și igienizate corespunzător. Atenție la produsele de machiaj expirate!

< 123456