Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Investigatii pentru inima

17-12-2014

Tensiunea arteriala variaza in cursul zilei, ea fiind influentata de: stari de angoasa, efort fizic, consum de cafea, fumat, stres. De aceea, tensiunea arteriala trebuie masurata periodic si trebuie notate valorile acesteia.Electrocardiograma reprezinta integistrarea grafica a variatiilor de potential electric care iau nastere la suprafata corpului prin activitatea cardiaca.

Investigatii pentru inima


Masurarea tensiunii arteriale Tensiunea arteriala variaza in cursul zilei, ea fiind influentata de: stari de angoasa, efort fizic, consum de cafea, fumat, stres. De aceea, tensiunea arteriala trebuie masurata periodic si trebuie notate valorile acesteia.

Reguli pentru o masurare corecta a tensiunii arteriale: nu consuma alcool, cafea, nu fuma inainte de masurarea tensiunii arteriale dupa o masa bogata, asteapta o ora inainte de determinarea tensiunii arteriale fara efort fizic cu o ora inainte odihna 15 minute inainte de masurarea tensiunii arteriale asteapta 5 minute, inainte de a repeata masuratoarea

Electrocardiograma

Electrocardiograma reprezinta integistrarea grafica a variatiilor de potential electric care iau nastere la suprafata corpului prin activitatea cardiaca. Activitatea inimii poate fi detectata prin aplicarea unor electorzi la nivelul pielii (pe torace, brate, picioare). Electrozii sunt conectati la un aparat ce transforma impulsurile electrice in reprezentare grafica.

Cu ajutorul EKG se poate determina: tulburari ale ritmului cardiac semne ale ischemiei cardiace semne ale unor leziuni cardiace noi sau vechi (infarct) Ecografia cardiaca Este metoda imagistica cea mai importanta si cea mai frecvent utilizata, datorita costurilor mai reduse comparativ cu alte metode imagistice si lipsei iradierii. Cu aceasta investigatie bolile pot fi depistate inainte de aparitia simptomelor. Cu ajutorul ecografiei bidimensionale se pot masura dimensiunile celor 4 cavitati cardiace si a vaselor mari ale inimii si permite o buna apreciere a vaselor inimii. Metoda Doppler, adaugata ecografiei bidimensionale permite masurarea vitezei sangelui in interiorul inimii, permitand astfel diagnosticarea stenozelor sau insuficientelor valvulare.

Angiografia

Angiografia este o radiografie ce se face dupa introducerea in vasele de sange sau intr-o cavitate a inimii a unei substante de contrast radioopace pe baza de iod. Angiografia este indicate pentru a depista problemele vaselor de sange, ce pot afecta fluxul sanguin (cheaguri de sange, depuneri de grasime, ingustari ale vaselor).

Testul de efort- EKG-ul de efort

Acest test este indicat de catre medicul cardiolog si se face numai sub supraveghere medicala. Testul se recomanda atunci cand pe EKG-ul in repaus nicio modificare la nivelul inimii, desi pacientul acuza dureri. In urma electrocardiogramei de efort se poate depista daca la inima ajunge suficient sange.

Electrocardiograma de efort se efectueaza folosind banda rulanta sau o bicicleta ergometrica. Medicul va urmari modificarile activitatii inimii ce apar in timpul efectuarii exercitiilor fizice, identificand astfel problemele inimii care se manifesta in conditii de efort si nu apar in conditii de repaus. Durata acestui test este de maxim 30 de minute, in conditiile in care nu apare nicio problema.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau