Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Liste medicale

Kinetoterapia si durerile de spate

Postura incorecta, minitraumatisme repetate, statul indelungat in picioare, socuri multiple, stres, efort fizic sunt cativa dintre factorii care produc dureroasele afectiuni ale coloanei vertebrale.

Vaccinul antigripal confera imunitate circa 6 luni

Ministerul Sanatatii (MS) a suplimentat cu 143.000 numarul dozelor de vaccin antigripal pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si, in special, prin gripa, in perioadele reci si cu fluctuatii de temperatura, potrivit unui comunicat al Institutiei. Aceasta a achizitionat initial 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite in totalitate catre Directiile de Sanatate Publica la nivel local.

Ce trebuie sa contina bagajul pentru internarea in spital

In cazul in care urmeaza sa va internati intr-un spital pentru a face un set de investigații sau pentru a suferi o interventie chirurgicala este recomandabil sa stiti din timp ce trebuie sa avetii in bagajul de internare. Astfel, veti evita situatia neplacuta in care va putetii da seama prea tarziu ca va lipseste ceva.

Clasificarea metodelor contraceptive

Contraceptia cuprinde metodele de impiedicare a conceptiei. Aceste metode ii permit unei femei sa aleaga momentul potrivit pentru a aduce pe lume un copil. Alegerea metodei se face in functie: de varsta siguranta metodei beneficiul si riscul asupra sanatatii,toleranta metodei.

Examene medicale oportune femeilor

Examene medicale oportune femeilor

Se estimeaza ca 80% suferim des din pricina dereglarilor de ciclu si cam acelasi procent facem, cel putin o data in viata, vulvovaginita micotica. Jumatate suntem diagnosticate cu fibrom uterin, aproape trei sferturi ne confruntam cu sindromul premenstrual si chiar mai multe cu sacaietoarele bufeuri de la menopauza.

Ce investigatii sunt necesare varstnicilor?

Ce investigatii sunt necesare varstnicilor?

Se pare ca toti incercam sa gasim secretul magic al imbatranirii sanatoase. Odata cu inaintarea in varsta este de asteptat ca organismul uman sa sufere anumite modificari. Modul in care se desfasoara procesul de imbatranire depinde in mare parte de factorii genetici (mosteniti). Cu toate acestea, un impact puternic asupra felului de a imbatrani il au atat stilul de viata, cat si prevenirea anumitor afectiuni. Din fericire, stilul de viata poate fi controlat, iar multe boli pot fi prevenite prin investigatii facute la timp.

< 1234567