Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Liste medicale

Ce trebuie sa contina trusa bebelusului

Ce trebuie sa contina trusa bebelusului

Lucrurile necesare unui bebelus, desi luate fiecare in parte nu sunt voluminoase, cu toate ca majoritatea sunt diminutivate, ar necesita pentru depozitare mai degraba un corp de sifonier decat ceea ce generic numim trusa.

Mic indrumar de antibioticoterapie

Mic indrumar de antibioticoterapie

Combaterea oricarei infectii implica antibiotice. Iata o "ecuatie" care NU este general valabila. Administrarea unor astfel de medicamente nu are sens decat daca se dovedeste, prin prealabile teste de laborator, ca agentii curativi se preteaza la germenii patogeni, ca nu sunt implicate virusuri. Din pacate, astfel de analize se fac destul de rar, multi medici de familie prescriind antibiotice cu spectru larg de actiune numai pe suspiciunea de infectie bacteriana. Asa s-a ajuns la folosirea arbitrara, excesiva a acestei clase de medicamente, deloc lipsita de riscuri: bacterii ce devin tot mai rezistente la tratamente, slabire a sistemului imunitar (mai ales la copii), pericol crescut de diaree cronica, astm, candidoze etc.

Antiinflamatoarele - beneficii, dezavantaje si precautii

Antiinflamatoarele - beneficii, dezavantaje si precautii

Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) inhiba enzima ciclooxigenaza (COX) care este implicata in sinteza unor substante denumite prostaglandine cu rol important in aparitia durerii, a inflamatiei si a febrei. Exista trei tipuri de COX: COX-1, COX-2 si COX-3. In functie de selectivitatea pe care o au pentru un anumit tip de cicloxigenaza, antiinflamatoarele nesteroidiene se clasifica in: antiinflamatoare nesteroidiene clasice (generatia I) cum ar fi diclofenac, indometacin, ibuprofen, ketoprofen, piroxicam, tenoxicam, ketorolac si antiinflamatoare nesteroidiene inhibitoare selective de COX2 (generatia a II-a) ca de exemplu celecoxib, rofecoxib, etoricoxib.

Alimentele permise in diabetul zaharat

Alimentele permise in diabetul zaharat

Dieta persoanelor cu diabet zaharat (DZ), alaturi de exercitiul fizic fac parte din planul terapeutic al acestei afectiuni in toate etapele de tratament si in toate stadiile bolii. Planul de alimentatie sau regimul alimentar in diabetul zaharat trebuie sa fie cat mai apropiat de cel al unei alimentatii echilibrate si sanatoase cu amendamentul ca hidratii de carbon (HC) sau glucidele (G) sa fie cantarite si calculate pe parcursul unei zile.

Alegerea cremei adezive pentru proteze

Alegerea cremei adezive pentru proteze

Folosirea adezivului special constituie o modalitate foarte eficienta de a creste aderenta protezei la gingie. Astfel, se poate evita patrunderea resturilor alimentare sub proteza, preveni iritatiile gingivale si, nu in ultimul rand, creste confortul si siguranta celor care sunt nevoiti sa poarte proteze. Crema adeziva se recomanda in special persoanelor care se confrunta cu senzatia de gura uscata, precum si celor de varsta inaintata, la care osul mandibular s-a resorbit aproape complet, iar proteza nu are practic pe ce sa se sprijine, singurul liant fiind adezivul.

Sfaturi pentru mentinerea dintilor albi

Sfaturi pentru mentinerea dintilor albi

Oricine isi doreste sa aiba o dantura frumoasa, impecabil de alba, insa acest lucru nu este intotdeauna usor de dobandit, daca nu va doriti sa apelati la ajutorul medicului stomatolog. Aspectul imaculat al dintilor tine de foarte multi factori, de la cei genetici, la varsta, alimentatie si ingrijire. Aveti toate sansele sa afisati un zambet mai frumos daca veti tine cont de cateva recomandari simple pe care va invitam sa le descoperiti in cele ce urmeaza.