Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Liste medicale

MEDICAMENTELE ANTIINFLAMATOARE

MEDICAMENTELE ANTIINFLAMATOARE

Unele dintre cele mai prescrise si utilizate medicamente sunt cele antiinflamatoare. Acestea sunt antiinflamatoare nesteroidiene (acid acetilsalicilic, ibuprofen, diclofenac, nimesulid, celecoxib etc.) si antiinflamatoare steroidiene, cunoscute si sub numele de corticosteroizi (prednison, hidrocortizon, dexametazona etc), derivati sintetici ai corticosteroizilor naturali, hormoni secretati de glandele suprarenale.

Reguli de aur ca sa te bucuri de soare

Reguli de aur ca sa te bucuri de soare

Soarele este vital. Toti ne bucuram de el, are un efect revitalizant asupra noastra. Razele sale joaca si un rol in sinteza vitaminei D, recunoscuta pentru incurajarea cresterii si prevenirea rahitismului. De asemenea, vitamina D protejeaza impotriva numeroaselor probleme cronice:cancer, boli autoimune (scleroza multipla, diabet) sau boli cardio-vasculare. Dar nu este nevoie sa exageram, deoarece numai cateva minute pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de calitatile sale.

Pastrarea medicamentelor

Pastrarea medicamentelor

Deoarece ne aflam in sezonul rece, perioada in care apelam des la utilizarea medicamentelor, am considerat ca este oportuna prezentarea catorva informatii privind pastrarea acestora.

Esentialul despre vitamine

Esentialul despre vitamine

Vitaminele (aminele vietii) reprezinta o clasa de substante organice complexe, cu structuri chimice foarte variate, indispensabile organismului uman si care indeplinesc un rol esential in functionarea normala a acestuia. Vitaminele nu au valoare energetica, dar prezinta rol regulator in toate functiile organismului nostru; ele sunt substante indispensabile pentru viata deoarece in lipsa lor sistemul nervos, sistemul imunitar, procesele metabolice nu pot functiona corect.

Medicamentele contraindicate soferilor

Medicamentele contraindicate soferilor

Datorita efectelor complexe pe care le au asupra organismului uman medicamentele trebuie administrate cu grija atunci cand suntem soferi auto activi. Acestea pot avea efecte secundare de natura sa diminueze capacitatea de a conduce vehiculele si deci trebuie avut in vedere ce terapie sa utilizam astfel incat sa restrangem aria de medicamente care au astfel de efecte.

Efectele secundare ale unor medicamente uzuale

Efectele secundare ale unor medicamente uzuale

Efectele secundare apar in limitele terapeutice ale medicamentului si sunt nedorite. Ele apar intr-o anumita situatie terapeutica fiind dependente de doza administrata.