Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Liste medicale

Medicamentele contraindicate in perioada alaptarii

Medicamentele contraindicate in perioada alaptarii

Sugarul poate fi expus la reactiile adverse provocate de medicamentele luate de mama si care sunt excretate in laptele matern. Medicamentele care au greutate moleculara mica substantele liposolubile si neionizate trec in cantitate mare in laptele matern.Substantele alcaline de exemplu eritromicina unele antihistaminice diferiti alcaloizi trec mai usor in lapte decat medicamentele acide.Printre factorii care determina cresterea concentratiei medicamentelor in laptele matern se numara: administrarea de doze mari si repetate timp indelungat insuficienta cailor de eliminare renala sau hepatica etc.

10 porunci pentru piciorul diabetic

10 porunci pentru piciorul diabetic

Piciorul diabetic (PD) reprezinta una din cele mai importante complicatii ale diabetului zaharat. Termenul de "picior diabetic" include leziunile aparute la nivelul membrelor inferioare la pacientii cu diabet. Leziunile intereseaza concomitent pielea, tesutul subcutanat nervii vasele si tesutul osos. Este intalnit la 1-5% dintre diabetici la care de regula boala este de durata si adesea neglijata.

Alegerea produselor pentru incontinenta urinara

Alegerea produselor pentru incontinenta urinara

Incontinenta urinara afecteaza intre 5 si 12% din societatea noastra datorita constientizarii reduse a acesteia instaurandu-se pe fondul unor probleme de sanatate. Incontinenta urinara reprezinta incapacitatea de a retine urina in vezica nu este o boala ci o problema stanjenitoare care afecteaza nu numai persoanele cu varsta inaintata.

Vaccinarea copilului: un rau necesar

Vaccinarea copilului: un rau necesar

Sistemul imun destul de fragil al copiilor are nevoie de ajutor pentru a lupta impotriva acestor boli imunizarile facand posibila aceasta lupta. In Romania copiii sunt vaccinati gratuit dupa o schema numita Programul National de Imunizari care cuprinde 7 vaccinuri mai importante: BCG (antituberculoza) antihepatita B DTP (antidifteric antipertusis antitetanos) antipoliomielita antirujeolic (impotriva pojarului).

Fototipurile si produsele recomandate fotoprotectiei

Fototipurile si produsele recomandate fotoprotectiei

Radiatia solara este esentiala pentru viata si pentru starea de bine a oamenilor oferind caldura lumina si hrana prin procesul de fotosinteza. Expunerea rationala la soare are un efect stimulator asupra tuturor functiilor organismului insa depasirea limitelor de aparare poate duce pe termen lung la fotoimbatranire cutanata si chiar la afectiuni mult mai grave cum ar fi cancerul de piele. Intervalul de timp intre momentul agresiunii radiatiilor solare asupra pielii si aparitia efectelor nocive vizibile poate fi cuprins intre 20 si 30 ani.

Trusa medicala de vacanta

Trusa medicala de vacanta

A sosit in sfarsit timpul sa plecam in vacanta si sa profitam din plin de calatoriile mult asteptate. Nerabdatori sa lasam grijile acasa chiar si pentru cateva zile pregatim bagajele din vreme, suntem prevazatori in alegerea imbracamintii, a obiectelor de igiena personala si nu ne gandim aproape niciodata ca sanatatea ne poate face surprize chiar si in concediu. Cum ar putea sa ni se intample tocmai acum ceva neplacut? Si totusi...