Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Lupta impotriva cancerului

10 lucruri bine de ştiut despre cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic este o boală nemiloasă, a cărei depistare precoce este deosebit de importantă pentru creşterea şanselor de vindecare şi prelungirea vieţii. Însă, din păcate, aceasta este totodată o problemă de sănătate care este descoperită deseori prea târziu. Cauza principală a acestei realităţi este necunoaşterea simptomelor comune şi a factorilor de risc ai acestei afecţiuni grave.

Cancerul ovarian, agresiv si greu de depistat

Cancerul ovarian are cea mai scazuta rata de supravietuire dintre toate tipurile de tumori ginecologice si este caracterizat de o insuficienta constientizare a simptomelor sale ”tacute” si de diagnosticarea, de multe ori, prea tarzie.

Cancerul pulmonar ii afecteaza si pe nefumatori

Circa 13% dintre noile cazuri de cancer din Romania sunt cancere pulmonare, anual murind din aceasta cauza in jur de 33.000 de persoane, potrivit statisticilor. De asemenea, cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer si are cea mai crescuta rata de deces dintre toate tipurile de cancer la nivel mondial.

Cancerul osos afecteaza cu preponderenta persoanele de sex masculin

Maladia canceroasa nu este o boala a societatii moderne, asa cum se crede la modul general. Recent, au fost descoperite mai multe dovezi care atesta ca aceasta este, de fapt, o problema „veche de cand lumea”.

Cancerul renal se poate „instala” fara simptome

Rinichii sunt organe-pereche ce joaca importantul rol de filtru in interiorul organismului. In conditiile in care o mare parte dintre produsele pe care le consumam zilnic contin diverse substante chimice dintre care unele sunt greu sau imposibil de procesat de organism, sarcina lor este din ce in ce mai grea.

Depistarea infectiei HPV la barbati

Prezenta HPV (Human Papilloma Virus) la barbati este, in general, omisa, vorbindu-se foarte mult despre aceasta infectie in cazul femeilor. La acestea din urma, HPV poate declansa aparitia cancerului cervical, insa, si la barbati este posibil ca acest virus sa dezvolte cancer. Este vorba despre cel genital, anal, scrotal, penian ori bucal. De asemenea, HPV poate provoca, in foarte multe situatii, atat la femei cat si la barbati, aparitia vegetatiilor veneriene, numite si negi genitali.

< 123