Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Lupta impotriva cancerului

Cele mai agresive tipuri de cancer

Cancerul este a doua cauză principală de deces la nivel global după bolile cardiovasculare și a fost responsabil pentru 8,8 milioane de decese în 2015. Spre comparație, în 2012 au fost înregistrate aproximativ 8,2 milioane de decese din cauza cancerului la nivel mondial.

Incidenţa cancerelor pulmonar, colorectal şi de piele a crescut ”îngrijorător”

Incidenţa cancerelor asociate stilului de viaţă, în special a celui pulmonar, colorectal şi de piele, a crescut semnificativ în ultimul timp la nivel mondial, conform rezultatelor celei mai exhaustive analize a deceselor cauzate de tumori realizată până în prezent.

Colonoscopia anuală, după 45 de ani, ajută la despistarea precoce a cancerului de colon

În cazul unei alimentaţii nesănătoase, bogată în grăsimi animale şi în alimente intens procesate, în care abundă aditivii alimentari, colonul poate avea de suferit, în timp, uneori în mod ireversibil, putându-se ajunge la tumori.

10 lucruri bine de ştiut despre cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic este o boală nemiloasă, a cărei depistare precoce este deosebit de importantă pentru creşterea şanselor de vindecare şi prelungirea vieţii. Însă, din păcate, aceasta este totodată o problemă de sănătate care este descoperită deseori prea târziu. Cauza principală a acestei realităţi este necunoaşterea simptomelor comune şi a factorilor de risc ai acestei afecţiuni grave.

Cancerul ovarian, agresiv si greu de depistat

Cancerul ovarian are cea mai scazuta rata de supravietuire dintre toate tipurile de tumori ginecologice si este caracterizat de o insuficienta constientizare a simptomelor sale ”tacute” si de diagnosticarea, de multe ori, prea tarzie.

Cancerul pulmonar ii afecteaza si pe nefumatori

Circa 13% dintre noile cazuri de cancer din Romania sunt cancere pulmonare, anual murind din aceasta cauza in jur de 33.000 de persoane, potrivit statisticilor. De asemenea, cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer si are cea mai crescuta rata de deces dintre toate tipurile de cancer la nivel mondial.

< 123