Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Lupta impotriva cancerului

Infectia cu HPV, una dintre cauzele cancerului oral

Despre cancerul oral se vorbeste mult in ultima vreme, in special de cand actorul Michael Douglas a declarat ca a fost diagnosticat cu aceasta afectiune. Statisticile arata ca numarul cazurilor de cancer oral creste de la an la an, iar specialistii sunt de parere ca acest lucru este cauzat in special de cresterea numarului de fumatori, dar si de consumul de alcool.

Endometrioza poate duce la cancer ovarian

Endometrioza afectează circa 10% dintre femeile fertile și reprezintă dezvoltarea unor celule asemănătoare celor care se formează în interiorul uterului în alte zone precum trompele uterine sau ovare.

Un ser miraculos prelungeste viata pacientelor cu cancer mamar

Un ser miraculos prelungeste viata pacientelor cu cancer mamar

In cadrul Congresul Mondial al Medicilor Oncologici desfasurat la sfarsitul lunii septembrie, in Spania, la Madrid s-a discutat si despre un ser minune care ar putea prelungi viata pacientelor diagnosticate cu cancer mamar in stadiu avansat.

10 recomandari pentru a preveni cancerul de san

10 recomandari pentru a preveni cancerul de san

Neoplazia de san ramane una dintre cele mai frecvente forme de cancer intalnite la femei, in ciuda faptului ca in depistarea si tratarea temutei boli se fac an de an progrese notabile. Prevenirea este si in aceasta situatie salutara. In afara catorva cazuri rarisime de femei ce prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar, dat fiind istoricul familiei din care provin, posibilitatea de a dezvolta o astfel de patologie poate fi mult diminuata prin respectarea catorva reguli.

Cancerul - provocarea medicinei contemporane

Cancerul - provocarea medicinei contemporane

Functionarea tuturor celulelor organismului este controlata de sistemul genetic al acestuia si anume de controlul genetic. Genele determina sintetizarea (producerea) tipurilor de componente in celula si anume: elemente de structura, enzime ce participa la reactiile mediului intern si alte substante cu rol specific fiecarei functii celulare. Aparitia unei mutatii (dereglare) in structura genelor care controleaza cresterea si diviziunea celulei determina aproape intotdeauna producerea unei celule anormale. Acest lucru se poate intampla la nivelul oricarei celule sau tesut din organismul uman, dar si la nivelul plantelor si animalelor.

Examenul Papanicolau si rolul sau in depistarea cancerului de col uterin

Examenul Papanicolau si rolul sau in depistarea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este cea mai frecventa neoplazie a tractului genital feminin si a doua cauza de mortalitate prin cancer la femei, dupa cel mamar. Acest lucru se datoreaza utilizarii pe scara redusa a testelor de screening (examenul citologic Babes-Papanicolau).Testul Papanicolau este cea mai accesibila si cea mai importanta metoda pentru depistarea precoce a cancerului de col deoarece poate identifica modificarile de la nivelul colului inainte ca acestea sa devina canceroase precum si diferite tipuri de infectii.

123