Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Lupta impotriva cancerului

Cancerul osos afecteaza cu preponderenta persoanele de sex masculin

Maladia canceroasa nu este o boala a societatii moderne, asa cum se crede la modul general. Recent, au fost descoperite mai multe dovezi care atesta ca aceasta este, de fapt, o problema „veche de cand lumea”.

Cancerul renal se poate „instala” fara simptome

Rinichii sunt organe-pereche ce joaca importantul rol de filtru in interiorul organismului. In conditiile in care o mare parte dintre produsele pe care le consumam zilnic contin diverse substante chimice dintre care unele sunt greu sau imposibil de procesat de organism, sarcina lor este din ce in ce mai grea.

Depistarea infectiei HPV la barbati

Prezenta HPV (Human Papilloma Virus) la barbati este, in general, omisa, vorbindu-se foarte mult despre aceasta infectie in cazul femeilor. La acestea din urma, HPV poate declansa aparitia cancerului cervical, insa, si la barbati este posibil ca acest virus sa dezvolte cancer. Este vorba despre cel genital, anal, scrotal, penian ori bucal. De asemenea, HPV poate provoca, in foarte multe situatii, atat la femei cat si la barbati, aparitia vegetatiilor veneriene, numite si negi genitali.

Infectia cu HPV, una dintre cauzele cancerului oral

Despre cancerul oral se vorbeste mult in ultima vreme, in special de cand actorul Michael Douglas a declarat ca a fost diagnosticat cu aceasta afectiune. Statisticile arata ca numarul cazurilor de cancer oral creste de la an la an, iar specialistii sunt de parere ca acest lucru este cauzat in special de cresterea numarului de fumatori, dar si de consumul de alcool.

Endometrioza poate duce la cancer ovarian

Endometrioza afectează circa 10% dintre femeile fertile și reprezintă dezvoltarea unor celule asemănătoare celor care se formează în interiorul uterului în alte zone precum trompele uterine sau ovare.

Un ser miraculos prelungeste viata pacientelor cu cancer mamar

Un ser miraculos prelungeste viata pacientelor cu cancer mamar

In cadrul Congresul Mondial al Medicilor Oncologici desfasurat la sfarsitul lunii septembrie, in Spania, la Madrid s-a discutat si despre un ser minune care ar putea prelungi viata pacientelor diagnosticate cu cancer mamar in stadiu avansat.

123