Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Lupta impotriva cancerului

10 recomandari pentru a preveni cancerul de san

10 recomandari pentru a preveni cancerul de san

Neoplazia de san ramane una dintre cele mai frecvente forme de cancer intalnite la femei, in ciuda faptului ca in depistarea si tratarea temutei boli se fac an de an progrese notabile. Prevenirea este si in aceasta situatie salutara. In afara catorva cazuri rarisime de femei ce prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar, dat fiind istoricul familiei din care provin, posibilitatea de a dezvolta o astfel de patologie poate fi mult diminuata prin respectarea catorva reguli.

Cancerul - provocarea medicinei contemporane

Cancerul - provocarea medicinei contemporane

Functionarea tuturor celulelor organismului este controlata de sistemul genetic al acestuia si anume de controlul genetic. Genele determina sintetizarea (producerea) tipurilor de componente in celula si anume: elemente de structura, enzime ce participa la reactiile mediului intern si alte substante cu rol specific fiecarei functii celulare. Aparitia unei mutatii (dereglare) in structura genelor care controleaza cresterea si diviziunea celulei determina aproape intotdeauna producerea unei celule anormale. Acest lucru se poate intampla la nivelul oricarei celule sau tesut din organismul uman, dar si la nivelul plantelor si animalelor.

Examenul Papanicolau si rolul sau in depistarea cancerului de col uterin

Examenul Papanicolau si rolul sau in depistarea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este cea mai frecventa neoplazie a tractului genital feminin si a doua cauza de mortalitate prin cancer la femei, dupa cel mamar. Acest lucru se datoreaza utilizarii pe scara redusa a testelor de screening (examenul citologic Babes-Papanicolau).Testul Papanicolau este cea mai accesibila si cea mai importanta metoda pentru depistarea precoce a cancerului de col deoarece poate identifica modificarile de la nivelul colului inainte ca acestea sa devina canceroase precum si diferite tipuri de infectii.

Cancerul colorectal - un inamic redutabil

Cancerul colorectal - un inamic redutabil

Cancerul - o multiplicare celulara necontrolata care invadeaza alte tesuturi din organism fie prin crestere directa (invazie) sau prin migratie a celulelor la locuri mai indepartate in organism (metastazare). Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare iar cancerul colorectal reprezinta a doua cauza de mortalitate prin cancer in Romania.

123 >