Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Luxatiile gleznei

17-12-2014

Luxatiile gleznei sunt frecvente si sunt determinate de o miscare fortata. O luxatie se refera la intinderea si /sau ruptura unui ligament care face legatura intre oase au cartilaje. Simptome: durere severa, deformarea zonei afectate, echimoza, imposibilitatea de a misca articulatia.

Luxatiile gleznei


Luxatiile gleznei sunt frecvente si sunt determinate de o miscare fortata. O luxatie se refera la intinderea si/sau ruptura unui ligament care face legatura intre oase sau cartilaje.

Simptome: durere severa, deformarea zonei afectate, echimoza, imposibilitatea de a misca articulatia. Clasificarea si tratamentul luxatiilor gleznei:

Gradul 1 luxatie usoara fara ruptura ligamentara usoara sensibilitate si edem minim glezna poate suporta o anumita greutate

Gradul2 intindere severa a ligamentului tumefactie evidenta, echimoza, dificultate la mers durere moderata/severa (solicitarea gleznei este dureroasa)

Gradul3 ruptura ligamentara completa tumefactie, instabilitatea gleznei, imposibilitatea mersului durere severa

Tratamentul urmareste controlul durerii si limitarea tumefierii tesuturilor moi. Cu cat tratamentul incepe mai rapid, cu atat sansele de a preveni durerea cronica si instabilitatea gleznei sunt mai mari.

Primul ajutor consta in: repausul zonei afectate aplicarea de gheata local bandaj elastic ridicarea membrului afectat In cazul luxatiilor de gradul 2 si 3 se cere sfatul medicului. In gradul 2 se impune o imobilizare mai atenta a gleznei si administrarea de antiinflamatoare.

In gradul 3 se recomanda interventia chirurgicala pentru repararea ligamentelor.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau