Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Factorii care determina Infertilitatea

Statisticile spun ca unul din sase cupluri este infertil, iar cauzele care duc la acest diagnostic sunt multiple si afecteaza ambii parteneri. Concret, atunci cand un cuplu isi doreste un copil, dar sarcina intarzie sa apara dupa un an in care a intretinut raporturi sexuale regulate si neprotejate, acesta poate fi considerat infertil.

Diabetul gestational

Diabetul gestational este o afectiune care poate fi declansata in cursul unei sarcini la mai putin de 10% din femei, disparand frecvent dupa nastere. Prezenta diabetului gestational si al hiperglicemiei materne se depisteaza sistematic de catre medicul de familie la femeile cu factori de risc.

Hiperactivitatea copiilor poate debuta in farfuria gravidelor

De foarte multe ori, gravidele se lasa prada poftelor si nu tin cont daca alimentatia lor este una sanatoasa si corespunzatoare pentru fat. Acest lucru ii poate cauza mai tarziu copilului diverse afectiuni fizice, dar si de tulburari de comportament.

Beneficiile alaptarii

Laptele matern este hrana ideala pentru nou‑nascut inca din primele ore dupa nastere. Dincolo de aportul nutritional, se creeaza o legatura speciala intre mama si copilul ei prin atasarea acestuia la san.

Analizele recomandate in sarcina

Intr-o sarcina normala, fara patologii, analizele sunt recomandate de medicul care urmareste sarcina, la inceputul fiecarui trimestru. De asemenea, in fiecare trimestru de sarcina se efectueaza cate o ecografie morfofetala.Este bine de stiut ca valorile unor analize se pot modifica in sarcina, fara ca acest lucru sa fie asociat vreunei patologii. De aceea, este bine ca analizele sa fie interpretate de medicul care urmareste sarcina.

Cum influenteaza sarcina starea de dispozitie

Se spune ca o femeie se schimba total atunci cand este insarcinata. Si pe buna dreptate, deoarece corpul gravidelor trece prin schimbari semnificative, ce au si un puternic impact psihic si emotional, pe langa cel fizic.

< 1234567