Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Secretele unui FIV reusit

Procedura de fertilizare in vitro este una care nu poate garanta 100% sansele de reusita, indiferent de clinica la care se adreseaza cuplul cu probleme de fertilitate. Cu toate acestea, exista anumiti factori care influenteaza pozitiv succesul unei astfel de interventii si despre care cuplurile e bine sa stie atunci cand aleg acest drum.

Sarcina dupa 40 de ani, prin FIV

Din nefericire, timpul nu este aliatul celor care doresc sa obtina o sarcina. Scenariul care se intampla adesea este ca un cuplu se decide la un moment dat sa aiba un copil si incepe incercarile, care, de multe ori, dureaza mai mult decat si-au imaginat cei doi parteneri. Uneori vorbim despre luni, alteori, despre ani.

Factorii care determina Infertilitatea

Statisticile spun ca unul din sase cupluri este infertil, iar cauzele care duc la acest diagnostic sunt multiple si afecteaza ambii parteneri. Concret, atunci cand un cuplu isi doreste un copil, dar sarcina intarzie sa apara dupa un an in care a intretinut raporturi sexuale regulate si neprotejate, acesta poate fi considerat infertil.

Diabetul gestational

Diabetul gestational este o afectiune care poate fi declansata in cursul unei sarcini la mai putin de 10% din femei, disparand frecvent dupa nastere. Prezenta diabetului gestational si al hiperglicemiei materne se depisteaza sistematic de catre medicul de familie la femeile cu factori de risc.

Hiperactivitatea copiilor poate debuta in farfuria gravidelor

De foarte multe ori, gravidele se lasa prada poftelor si nu tin cont daca alimentatia lor este una sanatoasa si corespunzatoare pentru fat. Acest lucru ii poate cauza mai tarziu copilului diverse afectiuni fizice, dar si de tulburari de comportament.

Beneficiile alaptarii

Laptele matern este hrana ideala pentru nou‑nascut inca din primele ore dupa nastere. Dincolo de aportul nutritional, se creeaza o legatura speciala intre mama si copilul ei prin atasarea acestuia la san.