Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Spermicidele - anticonceptionale locale

Spermicidele sunt anticonceptionale chimice locale. Spermicidele contin substante chimice ce inactiveaza si distrug spermatozoizii. Spermatozoizii nu mai pot ajunge in trompele uterine sa fecundeze ovului. Ele se prezinta sub forma de: crema , gel, ovule.

Sarcina extrauterina (sarcina ectopica)

Sarcina extrauterina se defineste ca localizarea ectopica (anormala)a sarcinii, in afara cavitatii uterine. Ea se intalneste cu o frecventa de 1% din totalul sarcinilor. Localizarea cea mai frecventa este la nivelul trompei uterine (95%)-respectiv, la nivelul ampulei tubare (extremitatea laterala a trompei uterine). Clasic se descriu urmatoarele localizari extrauterine: tubara, abdominala, ovarian, intramural si cervical.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem se gasesc in majoritatea, daca nu in toate organismele multicelulare. Sunt caracterizate prin capacitatea de a se reinnoi singure prin diviziune mitotica si de a se diferentia in mai multe tipuri de celule. Celulele stem somatice se gasesc in organism si dupa dezvoltarea embrionara si se gasesc in diferite tipuri de tesuturi. Aceste celule au fost gasite in tesuturi cum ar fi creierul, maduva osoasa, sangele, vasele de sange, muschii scheletici, piele si ficat.

Beneficiile administrarii anticonceptionalelor

Administrarea anticonceptionalelor nu presupune numai riscuri, ci si beneficii. Contraceptia hormonala este utila in tratarea dereglarilor menstruale

Steriletul hormonal

Dispozitivul intrauterin hormonal este constituit dintr-un suport moale de plastic in forma de T si este prevazut cu un mic rezervor care elibereaza local, in cavitatea uterina, mici doze de progesteron. Deoarece actioneaza local, concentratia hormonului in sange este redusa. Acest sistem nu influenteaza organismul si este bine tolerat de majoritatea femeilor.

Contraceptia in timpul alaptarii

Alaptarea este o metoda de contraceptie temporara. In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie crescuta, secretia de estrogen este inhibata si astfel sarcina nu ar trebui sa apara. Alaptarea intarzie instalarea unei noi sarcini, insa nu trebuie sa va bazati pe alaptare pentru a preveni o eventuala sarcina, deoarece si in aceste conditii se poate produce ovulatia.