Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Solutii pentru cele mai comune probleme de alaptare

Alaptarea este esentiala pentru sanatatea bebelusului, a mamei, cat si pentru relatia dintre acesta si mama. Laptele matern reprezinta hrana desavarsita pentru copil fiind bogat in substante hranitoare, hormoni care stimuleaza cresterea si enzime care il fac usor de digerat. De asemenea, alaptarea in primele sase luni dupa nastere si continuarea alaptarii pana la varsta de 2 ani a copilului (conform recomandarilor OMS) ii asigura bebelusului imunitatea de care are atata nevoie, il fereste de gastroenterite si de infectii, dar si de alergii.

Ce aveti voie si ce nu aveti voie in sarcina

În popor există nenumărate mituri in ceea ce o privește pe femeia gravida, deseori confundându-se sarcina cu boala. Unele dintre acestea spun că ea trebuie să mănânce cât pentru doi, că nu este bine să facă nici un fel de efort și că nu mai poate întreține relații sexuale. De cele mai multe ori acestea sunt greșite, iar atunci când se aplică este vorba de contraindicații specifice, impuse de medic.

Subpoderabilitatea netratata poate duce la infertilitate

Greutatea corporala situata sub cea normala duce la probleme de sanatate cum ar fi infertilitate, diabet zaharat tip 1, anemie, osteoporoza, imunitate scazuta, anorexie, hipotermie dar si la o stima de sine scazuta.

Jurnalul de viata al pacientului diabetic: Diabetul gestational

Daca sunteti insarcinata si vi se descopera valori glicemice mari in timpul sarcinii este bine sa stiti ca nu este vorba despre o afectiune rara si ca dispare dupa nastere in 90% din cazuri. Este vorba despre diabetul gestational.

Anestezia epidurala - nasterea fara dureri

Viitoarele mamici care doresc sa nasca natural, nu prin operatie de cezariana, dar care se tem ca durerile vor fi greu de suportat, pot beneficia de avantajele oferite de anestezia epidurala. Afla mai multe despre aceasta procedura.

Chlamidioza poate duce la infertilitate

Chlamidioza este o infecţie produsă de o bacterie - Chlamydia Trachomatis - şi reprezintă una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, în special în rândul tinerilor.