Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem se gasesc in majoritatea, daca nu in toate organismele multicelulare. Sunt caracterizate prin capacitatea de a se reinnoi singure prin diviziune mitotica si de a se diferentia in mai multe tipuri de celule. Celulele stem somatice se gasesc in organism si dupa dezvoltarea embrionara si se gasesc in diferite tipuri de tesuturi. Aceste celule au fost gasite in tesuturi cum ar fi creierul, maduva osoasa, sangele, vasele de sange, muschii scheletici, piele si ficat.

Beneficiile administrarii anticonceptionalelor

Administrarea anticonceptionalelor nu presupune numai riscuri, ci si beneficii. Contraceptia hormonala este utila in tratarea dereglarilor menstruale

Steriletul hormonal

Dispozitivul intrauterin hormonal este constituit dintr-un suport moale de plastic in forma de T si este prevazut cu un mic rezervor care elibereaza local, in cavitatea uterina, mici doze de progesteron. Deoarece actioneaza local, concentratia hormonului in sange este redusa. Acest sistem nu influenteaza organismul si este bine tolerat de majoritatea femeilor.

Contraceptia in timpul alaptarii

Alaptarea este o metoda de contraceptie temporara. In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie crescuta, secretia de estrogen este inhibata si astfel sarcina nu ar trebui sa apara. Alaptarea intarzie instalarea unei noi sarcini, insa nu trebuie sa va bazati pe alaptare pentru a preveni o eventuala sarcina, deoarece si in aceste conditii se poate produce ovulatia.

Utilizarea contraceptiei orale dupa nastere

Dupa un avort, ovulatia apare in general intre 2 si 4 saptamani si de obicei precede prima menstra. Dupa o nastere la termen primele menstruatii, la o mama care nu alapteaza sunt de obicei anovulatorii, insa uneori ovulatia se produce la 4-5 saptamani dupa nastere. Mamele care alapteaza nu au ovulatie pana la 10-12 saptamani dupa nastere, dar ovulatia se poate produce inaintea primei menstruatii.

Infertilitatea lupta cu timpul

Infertilitatea lupta cu timpul

Infertilitatea este o problema de sanatate tot mai frecvent intalnita in ultimii ani. Statisticile arata ca, in Romania, unul din sapte cupluri intampina dificultati in procreare. Unele familii accepta ideea si cauta rezolvarea problemei la medic, altele asteapta mult timp pana decid sa se adreseze unui specialist in tratamentul infertilitatii.