Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Teste si analize pe care trebuie sa le faci in perioada sarcinii

Pentru a naște copii sănătoși și pentru a evita anumite malformații ale fătului ce pot apărea în timpul sarcinii, femeile trebuie să facă, în timpul și înaintea perioadei gravidității, anumite analize specifice. Iata care sunt acestea.

Ceaiuri pentru stimularea lactatiei (galactagoge)

Notiunea de ceai medicinal se defineste ca un amestec de plante sau parti din plante medicinale uscate si maruntite potrivit, amestecuri denumite si specii medicinale. Inainte de a trece la indicarea formulelor de ceai, este util sa facem cateva precizari privind o serie de reguli in legatura cu obtinerea si folosirea ceaiurilor medicinale.

Spermicidele - anticonceptionale locale

Spermicidele sunt anticonceptionale chimice locale. Spermicidele contin substante chimice ce inactiveaza si distrug spermatozoizii. Spermatozoizii nu mai pot ajunge in trompele uterine sa fecundeze ovului. Ele se prezinta sub forma de: crema , gel, ovule.

Sarcina extrauterina (sarcina ectopica)

Sarcina extrauterina se defineste ca localizarea ectopica (anormala)a sarcinii, in afara cavitatii uterine. Ea se intalneste cu o frecventa de 1% din totalul sarcinilor. Localizarea cea mai frecventa este la nivelul trompei uterine (95%)-respectiv, la nivelul ampulei tubare (extremitatea laterala a trompei uterine). Clasic se descriu urmatoarele localizari extrauterine: tubara, abdominala, ovarian, intramural si cervical.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem se gasesc in majoritatea, daca nu in toate organismele multicelulare. Sunt caracterizate prin capacitatea de a se reinnoi singure prin diviziune mitotica si de a se diferentia in mai multe tipuri de celule. Celulele stem somatice se gasesc in organism si dupa dezvoltarea embrionara si se gasesc in diferite tipuri de tesuturi. Aceste celule au fost gasite in tesuturi cum ar fi creierul, maduva osoasa, sangele, vasele de sange, muschii scheletici, piele si ficat.

Beneficiile administrarii anticonceptionalelor

Administrarea anticonceptionalelor nu presupune numai riscuri, ci si beneficii. Contraceptia hormonala este utila in tratarea dereglarilor menstruale