Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Tromboza venoasa profunda si sarcina

Tromboza venoasa profunda si sarcina

Tromboza venoasa profunda a membrelor inferioare reprezinta formarea unui cheag de sange in venele profunde de la nivelul picioarelor. Pericolul este dat de posibilitatea ca trombul (cheagul) sa migreze la nivelul plamanilor, unde blocheaza o artera locala si poate determina decesul. Problema se constata destul de des in ultimul trimestru de sarcina si, cel mai frevent, in urmatoarele sase saptamani dupa nastere.

Produse pentru stimularea lactatiei

Produse pentru stimularea lactatiei

Alimentatia unei mamici ce-si hraneste pruncul de la san este una aparte, femeia trebuind sa-si asigure - si asta incepand inca din timpul sarcinii! - anumite elemente pentru a avea suficient lapte pentru ca fatul sa se dezvolte armonios, pentru ca ambii sa fie sanatosi. Astfel, anumite nevoi nutritionale cresc repede si imediat.

Contraceptivele determina infertilitate: mit sau realitate?

Contraceptivele determina infertilitate: mit sau realitate?

Contraceptia, cuprinzand o larga paleta de metode - pilula estroprogestativa sau progestativa, inelul vaginal, steriletul etc. - reprezinta optiunea unei femei de a putea controla momentul initierii unei sarcini, evitarea unei sarcini nedorite sau dorinta de a asigura un anumit interval intre doua sarcini.

Depresia postpartum

Depresia postpartum

Pentru fiecare femeie, sarcina este o experienta deosebita, o sansa de a fi martora la miracolul vietii. Nasterea unui copil aduce inevitabil o schimbare importanta in viata parintilor, fiind intampinata cu bucurie, dar si cu un grad de anxietate, deoarece un copil presupune si asumarea unor noi responsabilitati. Nou-nascutul poate deveni si un factor de stres pentru mame, deoarece nevoile acestuia sunt multiple, mai ales in primele luni, necesitand atentie sporita.

Diabetul si sarcina

Diabetul si sarcina

Diabetul complica aproximativ 5% din totalul sarcinilor din Romania. Doar in 0,1%-0,3% din cazuri este vorba de diabet preexistent sarcinii, in marea majoritate a cazurilor fiind vorba de diabet gestational.Diabetul gestational este definit ca orice grad de intoleranta la glucoza cu debut sau prima recunoastere in timpul sarcinii, indiferent de faptul ca afectiunea persista sau nu dupa nastere. Aceasta definitie include si diabetul preexistent sarcinii, dar nediagnosticat anterior.

Informatii utile in perioada neonatala

Informatii utile in perioada neonatala

In perioada neonatala (primele 30 de zile de la nastere) dozele medicamentelor administrate se calculeaza in functie de greutatea corporala. In aceasta perioada, toxicitatea medicamentelor este mai mare din cauza dezvoltarii insuficiente a functiei de epurare a rinichilor si a deficitului enzimatic.