Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Contraceptia in timpul alaptarii

Alaptarea este o metoda de contraceptie temporara. In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie crescuta, secretia de estrogen este inhibata si astfel sarcina nu ar trebui sa apara. Alaptarea intarzie instalarea unei noi sarcini, insa nu trebuie sa va bazati pe alaptare pentru a preveni o eventuala sarcina, deoarece si in aceste conditii se poate produce ovulatia.

Utilizarea contraceptiei orale dupa nastere

Dupa un avort, ovulatia apare in general intre 2 si 4 saptamani si de obicei precede prima menstra. Dupa o nastere la termen primele menstruatii, la o mama care nu alapteaza sunt de obicei anovulatorii, insa uneori ovulatia se produce la 4-5 saptamani dupa nastere. Mamele care alapteaza nu au ovulatie pana la 10-12 saptamani dupa nastere, dar ovulatia se poate produce inaintea primei menstruatii.

Infertilitatea lupta cu timpul

Infertilitatea lupta cu timpul

Infertilitatea este o problema de sanatate tot mai frecvent intalnita in ultimii ani. Statisticile arata ca, in Romania, unul din sapte cupluri intampina dificultati in procreare. Unele familii accepta ideea si cauta rezolvarea problemei la medic, altele asteapta mult timp pana decid sa se adreseze unui specialist in tratamentul infertilitatii.

Tromboza venoasa profunda si sarcina

Tromboza venoasa profunda si sarcina

Tromboza venoasa profunda a membrelor inferioare reprezinta formarea unui cheag de sange in venele profunde de la nivelul picioarelor. Pericolul este dat de posibilitatea ca trombul (cheagul) sa migreze la nivelul plamanilor, unde blocheaza o artera locala si poate determina decesul. Problema se constata destul de des in ultimul trimestru de sarcina si, cel mai frevent, in urmatoarele sase saptamani dupa nastere.

Produse pentru stimularea lactatiei

Produse pentru stimularea lactatiei

Alimentatia unei mamici ce-si hraneste pruncul de la san este una aparte, femeia trebuind sa-si asigure - si asta incepand inca din timpul sarcinii! - anumite elemente pentru a avea suficient lapte pentru ca fatul sa se dezvolte armonios, pentru ca ambii sa fie sanatosi. Astfel, anumite nevoi nutritionale cresc repede si imediat.

Contraceptivele determina infertilitate: mit sau realitate?

Contraceptivele determina infertilitate: mit sau realitate?

Contraceptia, cuprinzand o larga paleta de metode - pilula estroprogestativa sau progestativa, inelul vaginal, steriletul etc. - reprezinta optiunea unei femei de a putea controla momentul initierii unei sarcini, evitarea unei sarcini nedorite sau dorinta de a asigura un anumit interval intre doua sarcini.