Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Rh-ul negativ si sarcina

Rh-ul negativ si sarcina

Antigenul D sau factorul Rh determina clasificarea eritrocitelor in doua tipuri: eritrocitele care prezinta factor Rh si atunci ele se numesc Rh pozitive si eritrocite care nu prezinta factor Rh fiind Rh negativ.Descoperirea acestui antigen de catre Karl Landsteiner a determinat o rearanjare a notiunilor in medicina transfuzionala si intelegerea mai profunda a tuturor fenomenelor care apar in cazul incompatibilitatilor de grup sangvin. Astfel organismul unei persoane care nu are Rh pe eritrocite si primeste o transfuzie cu sange care are Rh pozitiv va reactiona ca si cum ar lua contact cu un corp strain sesizand prezenta unui virus sau a unui agent daunator si in consecinta, reactia nu va intarzia sa apara.

Medicamentele contraindicate in sarcina

Medicamentele contraindicate in sarcina

Sarcina reprezinta o stare fiziologica paticulara care implica modificari la nivelul organismului matern ce permit dezvoltarea fatului. Fatul este in permanenta in contact cu organismul matern prin intermediul placentei - membrana ce separa mama de copil. Organismul mamei asigura in general oxigenul si substantele nutritive necesare dezvoltarii fatului si preia toxinele produse de acesta in urma procesului de metabolizare.

Importanta laptelui matern si beneficiile pompei de san

Importanta laptelui matern si beneficiile pompei de san

Hranirea copilului nu este doar un simplu act de nutritie ci de asemenea oportunitatea de a arata si de a darui copilului dumneavoastra toata dragostea pe care o aveti pentru el intr-un mod exceptional care nu se poate compara cu nimic altceva. O mama care alege in mod constient hranirea naturala cladeste legaturi emotionale cu copilul care pot fi determinante pentru dezvoltarea ulterioara a copilului mai ales pe plan emotional si mai tarziu in formarea sa ca fiinta umana.

12345678 >