Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Maternitate

Ce medicamente pot lua în timpul sarcinii

În general, în timpul sarcinii nu este recomandat consumul de medicamente sau suplimente. Doar medicul este cel care știe istoricul medical și starea de sănătate a fiecărei femei însărcinate și poate evalua raportul beneficii versus riscuri pentru a recomanda anumite substanțe sau suplimente (precum acidul folic sau complexe de minerale și vitamine). Nicio altă sursă nu trebuie luată în considerare.

Pot consuma alcool în timpul sarcinii și când alăptez? Răspunsul corect este NU, deloc!

Consumul de alcool în orice concentrații și cantității este interzis în tipul sarcinii, în oricare dintre trimestre. Și nu doar pentru binele mamei al cărui organism trece deja prin multe transformări și încercări, ci și pentru siguranța fătului. Abstinența de la alcool este importantă pentru a minimiza riscurile problemelor de dezvoltare care pot să apară în perioada intrauterină, dar și după naștere.

Alege o alimentație echilibrată în timpul sarcinii!

Alimentația echilibrată în timpul sarcinii este cel mai bun prieten. Te ajută să îți iei toți nutrienții ca să fii sănătoasă, iar copilul să se dezvolte normal. În plus, poți evita astfel creșterea nedorită în greutate. În timpul sarcinii trebuie să iei între 9-13 kg în greutate, pentru sarcină la termen, nu mai mult. Astfel îți va fi și mai ușor și îți vei reveni mai repede după naștere.

Ești însărcinată. Când trebuie să mergi urgent la medic?

Sarcina este o experiență complet diferită, uneori chiar pentru aceeași femeie. Deși te bucuri și ești nerăbdătoare, sarcina este o provocare. Treci prin diferite încercări – de la efectele schimbărilor în organism (grețuri, somnolență, creșterea în greutate, arsuri gastrice), la temerile legate de evoluția sarcinii, naștere și îngrijirea copilului.

Ne-am alăturat Proiectului FIV – “O șansă pentru cuplurile infertile”

DONA s-a alăturat campaniei campaniei “O șansă pentru cuplurile infertile”, fiind alături de cuplurile care din motive medicale prezintă o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, afecțiune constatată de către un medic specialist.

Am adus programul “Voucher materna” mai aproape de tine!

Programul “Voucher materna” este implementat de primăria Capitalei cu ajutorul Direcției Generale de asistență Socială și se adresează femeilor însărcinate care pot beneficia o singură dată de un voucher valoric în valoare de 2000 lei în bază căruia pot procura produse farmaceutice sau parafarmaceutice sau pot plăti serviicile medicale destinate îngrijirii sarcini și apoi a bebelușului.

< 12345678