Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Mesteacanul (Betula verucosa Ehrh. sin. Betula alba L.)

22-12-2014

Mesteacanul este un arbore inalt de pana la 30 de m, intalnit in zonele de deal si chiar montane.Prezinta o coroana cu frunzis rar, luminos, flori grupate in amenti, si scoarta alba si neteda care se exfoliaza specific in fasii circulare. Contine saponozide (betulinol ,acid betulinic), flavone, ulei volatil,tanin, steroli, vitamina C, saruri minerale.

Mesteacanul (Betula verucosa Ehrh. sin. Betula alba L.)


Descriere

Mesteacanul este un arbore inalt de pana la 30 de m, intalnit in zonele de deal si chiar montane. Prezinta o coroana cu frunzis rar, luminos, flori grupate in amenti, si scoarta alba si neteda care se exfoliaza specific in fasii circulare.

Produsul vegetal utilizat

Frunzele (Betulae folium)

Principii active

Contine saponozide (betulinol ,acid betulinic), flavone, ulei volatil,tanin, steroli, vitamina C, saruri minerale. Actiune farmacologica Frunzele de mesteacan au puternice proprietati diuretice si depurative, stimuland eliminarea masiva a acidului uric si colesterolului.

Au actiune antiinflamatorie articulara si cutanata si sunt tonice pentru capilarele sangvine. Se administreaza intern (infuzie) in afectiuni renale, edeme cardio-renale, hipercolesterolemie, boli reumatismale, guta, artroza. Betulae folium intra in formula ceaiului antireumatic si ceaiului diuretic 2.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau