Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Metode de corectare a sanilor lasati

25-08-2016

In timp, odata cu inaintarea in varsta si in functie de mai multe variabile precum numarul de sarcini, predispozitia genetica, sanii isi pierd fara doar si poate din elasticitate si fermitate.

Metode de corectare a sanilor lasati


O solutie la indemana pot fi interventiile de corectare oferite de chirurgia estetica: implantul mamar, mamoplastia (ridicare si remodelare) sau ambele. Trebuie sa avem in vedere ca aceste masuri de preventie au rolul de a intarzia lasarea sanilor.

Iata ce sunt si in ce constau aceste metode de corectare a sanilor:

1. Implantul

Interventia estetica sub forma de implant se recomanda pentru sanii putin lasati. Implanturile mamare constau in augmentarea sanilor cu ajutorul protezelor mamare iar rezultatele devin vizibile la scurt timp dupa interventie. Pe masura ce tesuturile se vindeca, sanii devin mai fermi si bine conturati.Perioada de recuperare se realizeaza pe parcursul mai multor etape. In primele doua saptamani, sunt indicate activitati moderate, care nu implica efort, cum ar fi activitatile cotidiene, obisnuite. Treptat, activitatea normala se poate relua, inclusiv reintoarcerea la locul de munca. Dupa maximum doua luni, se poate reincepe chiar si activitatea sportiva.

Pentru a alege tipul de implant potrivit, se recomanda o consultatie in prealabil, in cadrul careia medicul discuta cu pacienta fiecare aspect al interventiei: de la calitatea implantului, invelisul, continutul, pozitionarea, tipul de incizie si forma implantului, pana la posibile riscuri care pot sa apara.

2. Mamoplastia

Mamoplastia este indicata in cazul femeilor cu sanii foarte lasati si cu exces de piele. In urma procedurii se reface forma, pozitia si structura sanului, tesutul ramas este remodelat, iar excesul de piele indepartat. Dupa operatie, bustul capata un aspect firesc, mai multa fermitate si stabilitate, iar profilul sanului este reconturat in mod natural.

In ceea ce priveste perioada de recuperare, pacienta trebuie sa respecte aceleasi recomandari enumerate si in cazul implantului mamar. In cazul mamoplastiei, toleranta la miscare este mult mai mare, muschiul pectoral este mai putin tensionat, iar miscarile pacientei sunt mai putin limitate.

Principalul avantaj al acestei interventii este aspectul firesc al sanilor.

3. Combinatie intre cele doua metode

Exista situatii in care sanul lasat nu se poate remedia doar cu ajutorul implantului, fiind necesara completarea lui cu o interventie de mamoplastie, de exemplu, in cazul unui san cu un volum mai mare.

Perioada de recuperare se stabileste in functie de implant si respecta aceleasi principii de recuperare.

Inainte de a lua o decizie, este important sa ne informam foarte bine si sa discutam cu medicul specialist fiecare aspect al interventiei chirurgicale, pentru a alege varianta potrivita stilului nostru de viata, dar mai ales pentru a ne simti bine cu noi.

DR. ADRIAN REBOSAPCA

Medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO

www.atoclinic.ro Comentarii

Lasa-ne comentariul tau