Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Metode pentru administrarea mai usoara a medicamentelor la copiii mici

21-11-2016

Una dintre cele mai complicate sarcini pentru parinti este momentul in care trebuie sa administreze medicamente copiilor mici.

Metode pentru administrarea mai usoara a medicamentelor la copiii miciIndiferent de forma in care acestea se prezinta, evenimentul este unul extrem de dificil atat pentru adulti, cat si pentru cei mici, iar singura modalitate prin care se poate trece usor peste acest calvar este tehnica administrarii, un adevarat ritual ce presupune multa rabdare si documentare. Iata cateva trucuri ce va pot fi de ajutor daca va aflati in aceasta postura:

 - In primul rand, cereti fara reticenta ajutorul medicului pediatru care a prescris medicamentele. Acesta este cel mai in masura sa va recomande cea mai buna modalitate pentru a reusi sa le administrati. De asemenea, o asistenta care a lucrat sau lucreaza cu copiii ori un parinte mai experimentat pot fi de mare ajutor si este mult mai bine sa solicitati ajutor lor decat sa faceti un pas gresit sau sa creati o trauma celui mic, care va ramane astfel cu o teama greu de depasit in viitor.

 - Atunci cand vine momentul administrarii remediului este important ca atmosfera din locuinta sa nu devina dintr-o data una agitata. Exista parinti si rude care se streseaza peste masura in astfel de clipe, iar copilul, indiferent de varsta, simte foarte bine tensiunea si reactioneaza considerandu-se amenintat de situatie. Ca urmare, va percepe si mai tarziu un eventual medicament ca pe ceva negativ.

 - Pregatirile se fac in alta camera decat cea in care se afla copilul, iar medicamentul trebuie prezentat acestuia, dupa caz, intr-o forma atragatoare si mai ales familiara.

 - In cazul in care copilul este mic, este importat sa fiti veseli si relaxati, si sa simulati ca luati si dumneavoastra medicamentul in forma in care l-ati pregatit. Puterea exemplului functioneaza deosebit de bine fiind un instinct ancestral.

 - La bebelusi, functioneaza foarte bine metoda distragerii atentiei cu ceva deosebit, despre care stiti sigur ca ii va „hipnotiza”. Obiectul se tine sus, astfel incat inghitirea leacului sa se faca usor.

 - Daca dupa administrarea medicamentului, apare voma nu oferiti imediat o alta doza deoarece nu stiti ce cantitate din remediu a ajuns deja in organism.

 - Daca medicamentul este destinat unui copil mai mare, reticent la administrarea medicamentelor, este indicat ca acestuia sa i se explice, chiar cu mai multa vreme inainte de inceperea tratamentului, care este problema, ce sunt substantele pe care trebuie sa le ia si cum il vor ajuta. De asemenea, nu uitati sa va dati drept exemplu.

 - Faceti o intelegere cu cel mic, astfel incat sa primeasca ceva ce isi doreste dupa ce ia doctoria, dar nu uitati sa ii explicati ca aceasta il va face in primul rand sa se simta bine.

 - Drajeurile, comprimatele si tabletele se administreaza copiilor mari, peste 12 ani.

 - In cazul comprimatele masticabile sau de supt, nu lasati copilul nesupravegheat deoarece exista pericolul sa se inece.

 - Majoritatea medicamentelor pentru copii sunt facute in asa fel incat sa fie gustoase. Totusi, exista si exceptii. In acest caz, dati-i micutului un cub de gheata sau putina inghetata inainte si imediat dupa ce a inghit doctoria fiindca astfel papilele gustative vor amorti.

 - Nu il jigniti si nu il pedepsiti pe cel mic daca refuza doctoria sau daca o scuipa ori vomita. Experienta este si asa destul de neplacuta. O doza mare de dragoste si intelegere poate face minuni.

 - In situatia in care nu reusiti sa-l determinati pe copil sa ia medicamentul, in nici un caz nu il fortati. Cereti mai bine medicului sau farmacistului alternative mai placute.

Comentarii

Lasa-ne comentariul tau