Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Miopia poate fi transmisa genetic

05-05-2015

Miopia este foarte des intalnita si, de obicei, debuteaza in copilarie. S-a observat ca primele simptome apar in general intre 8 si 14 ani, insa afectiunea poate stagna urmand sa se agraveze pe masura ce se inainteaza in varsta. In cazul miopiei, globul ocular prezinta axul antero-posterior prea lung sau corneea are curbura prea accentuata, astfel ca lumina ce patrunde in ochi nu este focalizata corect. Imaginile sunt focalizate in fata retinei, portiune a ochiului usor sensibila la lumina, cauzand o vedere neclara.

Miopia poate fi transmisa genetic


Persoanele care sufera de miopie prezinta dificultate in a vedea obiectele situate la distanta. De multe ori, acestea ignora problema deoarece vad bine lucrurile din imediata apropiere, iar problema se agraveaza in timp.

Conform statisticilor, s-a observat faptul ca aceasta problema de vedere apare cu preponderenta la femei.

Unul dintre simptome sunt durerile de cap

Printre cauzele miopiei se numara o modificare a formei globului ocular, factorul ereditar (un copil este predispus la aceasta problema daca unul sau ambii parintii sufera de ea), activitati care presupun cititul sau lucrul la computer pentru perioade lungi de timp, nasterea prematura, sindromul Down, diabetul, cataracta ori keratoconus (malformatie a corneei).

In ceea ce priveste simptomele, persoanele afectate de miopie au vederea neclara la distanta si prezinta dureri de cap, aceste lucruri afectandu-le performantele.

Evolutia miopiei nu poate fi oprita odata ce boala a debutat, se poate doar incerca corectarea vederii folosind ochelari, lentile de contact sau prin interventie chirurgicala.

Copiii trebuie dusi frecvent la controale oftalmologice

Desi tratamentul nu poate opri evolutia, este important ca aceasta boala sa fie depistata rapid. Pentru aceasta este necesara efectuarea unui control oftalmologic periodic, in special in cazul copiilor, chiar si de doua ori pe an, de la varste fragede.

Miopia netratata creste riscul pentru boli mai grave cum este dezlipirea retinei, cataracta, glaucom (cresterea tensiunii in interiorul globului ocular).

O hrana bogata in legume si fructe ajuta vederea, iar in acest sens nutritionistii recomanda sa se consume zilnic cel putin un morcov crud, pentru a se asigura necesarul zilnic de vitamina A, numita si „vitamina ochilor”. De asemenea, foarte buna este si cura de doua saptamani cu infuzie de urzica, ventrilica, filimica si coada-calului, cate doua-trei cesti pe zi.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau