Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Monturile pot fi tratate

29-07-2016

Monturile reprezinta proeminența osului de la baza degetului mare, prin deplasarea sa catre interiorul piciorului. Medicul reumatolog si cel balneofizioterapeut pot doar aplica proceduri în scopul reducerii durerii si cresterii perimetrului de mers

Monturile pot fi tratate


Monturile reprezinta proeminenta osului de la baza degetului mare, prin deplasarea sa catre interiorul piciorului. Este o problema extrem de neplacuta, care impiedica purtarea obiectelor de incaltaminte dorite si desfasurarea activitatilor obisnuite. De asemenea, provoaca dureri.

Cauzele aparitiei acestei deformari nu sunt bine cunoscute, insa s-a observat ca sunt afectate persoanele care au o anumita constitutie a picioarelor. Cele mai afectate sunt femeile, in proportie de 95%, dar sunt predispusi si cei care sufera de poliartrita reumatoida, au la activ diverse traumatisme ce au fragilizat oasele si ligamentele, poarta incaltaminte incomoda, au mostenit problema genetic sau sunt obezi.

Adresati-va medicului ortoped

In cazul in care observati o deformare progresiva a antepiciorului si a incaltamintei, dureri mari când stati sau când mergeti, bataturi accentuate, si inflamatii ale pielii din vecinatatea „montului”, este indicat sa va adresati medicului.

Medicul reumatolog si cel balneofizioterapeut pot doar aplica proceduri in scopul reducerii durerii si cresterii perimetrului de mers, iar medicul de familie va poate da o trimitere si, eventual, calmante, insa singurul care va poate ajuta in acest caz este chirurgul ortoped.

Diagnosticul de specialitate este bazat pe istoricul aparitiei simptomelor in familie, tipul de incaltaminte utilizat, factorii care agraveaza durerile, activitatea zilnica, tratamente anterioare, dar si pe examenul fizic amanuntit. Se poate efectua si o radiografie.

Operatia monturilor, cea mai buna solutie

Tratamentul include schimbarea stilului de viata in vederea reducerii suferintei locale. Astfel, se evita statul prelungit in picioare si sporturile care necesita alergare, se schimba tipul de incaltaminte utilizat, se incepe purtarea de orteze pentru corectia staticii piciorului si se pot folosi pansamente speciale de protectie si separatoare digitale.

Totusi, contra monturilor operatia este singura solutie. Acesta va inlatura deformatia si va elimina durerea. In general, problema nu va reaparea, dar este bine de stiut ca daca se petrece ea este legata de decompensarea unei poliartrite reumatoide, cresterea ponderala brusca si existenta unor deformatii extrem de complexe. Comentarii

JENA I.
Buna seara, As vrea sa stiu daca, pentru operatie este necesara anestezie generala sau locala. Va Intreb deoarece, in urma cu 2 ani am facut o colonoscopie cu anestezie generala si m-am trezit greu si destul de ametita dupa circa 2 ore si jumatate. Desi, am mai facut aceiasi operatiune si in urma cu 5 ani, atunci m-am trezit la realitate dupa maxim 40 de minute ( destul de vioaie) de la injectarea anestezicului. Am 62 de ani si am monturi la ambele picioare, care mi-au aparut pentru prima data in urma circa 2 ani si jumatate si de atunci au tot crescut si am senzatia ca, inca cresc si simt cum, ma deranjeaza mai nou si cand merg prin casa doar in papuci, care sunt destul de lejeri. Va multumesc aticipat pentru raspuns.

Buna seara, Operatia de corectare a ceea ce medical de numeste hallux valgus, sau monturi este realizata de obicei d emedicul ortoped atunci cand apar inflamatie si dureri importante, pe langa deformarea piciorului. Cel mai frecvent anesteza este locala (bloc nervos al gleznei si piciorului, in care nu mia simtiti piciorul in timpul operatiei, dar sunteti constienta). Daca este necesar se poate face si anestezie spinala sau generala.

Lasa-ne comentariul tau