Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Nu poti consuma lapte si lactate? De ce sa-ti pui pofta-n cui?

04-12-2014

3 din 4 persoane sufera de balonare, gaze, diaree sau crampe abdominale dupa ce consuma lapte si lactate. Acestea sunt manifestarile intolerantei la lactoza. Daca esti una dintre aceste persoane nu trebuie sa renunti la lapte sau lactate, caci ele fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si asigura organismului calciu, alte minerale, proteine si vitamine.

Nu poti consuma lapte si lactate? De ce sa-ti pui pofta-n cui?


Ce este lactoza?

Lactoza este o componenta naturala a laptelui si a produselor lactate si o sursa importanta de energie pentru organism. Aceasta se gaseste in cantitati variabile in produsele lactate, atat in cele integrale, cat si in cele dietetice, dar si in alte alimente (cum ar fi: supe instant, paine, prajituri, inghetata, pizza, carne si mezeluri etc.), in medicamente sau suplimente alimentare. Din acest motiv, este greu de apreciat cata lactoza consumam la o masa.

Ce este intoleranta la lactoza?

Este incapacitatea organismului de a digera alimentele care contin lactoza si se insoteste de manifestari digestive suparatoare, cum ar fi balonarea, zgomotele abdominale neplacute, gazele, senzatia de prea plin, durerile abdominale, scaunele moi sau diareea. Cauza ei este deficitul de lactaza. 

Ce este lactaza?

Pentru a fi folosita, lactoza trebuie prelucrata in intestin de catre o enzima numita lactaza. Dupa varsta de 2-3 ani, cantitatea de enzima din organism scade, si, pe masura ce inaintam in varsta, apar probleme legate de digestia alimentelor care contin lactoza.

Cum ma ajuta Laluk? Laluk contine lactaza naturala. Administrat in timpul mesei, Laluk ofera suportul necesar pentru o mai buna digestie a alimentelor care contin lactoza
, previne si amelioreaza manifestarile intolerantei la lactoza.3 din 4 persoane sufera de balonare, gaze, diaree sau crampe abdominale dupa ce consuma lapte si lactate. Acestea sunt manifestarile intolerantei la lactoza.

Daca esti una dintre aceste persoane nu trebuie sa renunti la lapte sau lactate, caci ele fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si asigura organismului calciu, alte minerale, proteine si vitamine. Raspunde la intrebarile de mai jos si afla daca Laluk este pentru tine:

Atunci cand bei lapte sau cand consumi produse lactate simti oricare din urmatoarele:

- Balonare - Gaze sau zgomote abdominale

- Dureri abdominale (crampe)

- Diaree

- Manifestarile mentionate mai sus apar la 30 minute pana la 2 ore dupa ce consumi lapte sau lactate? Da Nu

- Manifestarile sunt mai intense si mai suparatoare dupa ce consumi o cantitate mai mare de lapte sau lactate? Da Nu

Daca ai raspuns DA la cel putin una dintre intrebarile de mai sus, este posibil sa suferi de INTOLERANTA LA LACTOZA. Pentru mai multe informatii discuta cu medicul tau.  
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau