Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

(P) Despre dintii sensibili

29-07-2016

Suferi de dureri de dinti cauzate de sensibilitatea dentara? Simti o durere scurta si ascutita atunci cand consumi anumite alimente reci sau fierbinti? Sensibilitatea este o problema zilnica sau poate doar o neplacere ocazionala? Cel mai probabil suferi de ceea ce se numeste "hipersensibilitate dentara", un alt nume dat sensibilitatii dintilor. Sensibilitatea dentara este o problema comuna. Nu este o boala, ci mai degraba o problema ce se dezvolta in timp din cauza factorilor ca retragerea gingiilor, periajul excesiv de viguros al dintilor si/sau scrasnirea dintilor (bruxism). Cele mai multe dintre persoanele afectate au intre 20 si 50 de ani.

(P) Despre dintii sensibili


Care sunt cauzele sensibilitatii dentare?

Sensibilitatea dentara este cauzata de expunerea dentinei

Sensibilitatea dentara este cauzata de expunerea treptata a partii mai moi a dintelui, situata sub smaltul dintelui, care poarta numele de "dentina".

Dentina este strabatuta de mici canale (canalicule) ce contin terminatii nervoase si sunt pline cu fluid. Atunci cand mancam sau bem alimente si bauturi fierbinti, reci sau dulci ele pot face acest fluid sa se miste. Ca raspuns la miscarea fluidului din canalicule, terminatiile nervoase reactioneaza prin declansarea unei senzatii bruste de disconfort sau unei dureri scurte, ascutite. Printre cei mai comuni factori ce pot cauza snsibilitatea dentara se numara:https://farmaciiledona.ro/app/webroot/upload/images/dinte.jpg

Periajul dentar prea puternic

Obiceiurile ce tin de igiena dentara, cum ar fi periajul prea frecvent, prea puternic sau cu o periuta cu peri duri, pot uza in timp smaltul dintilor. Ele pot cauza si retragerea gingiilor, care duce la o expunere si mai mare a dentinei.

Afectiunile gingiei (gingivita)

Atunci cand tesutul din care este formata gingia este inflamat si slabit de gingivita (o afectiune a gingiei) este posibil sa suferi de sensibilitatea gingiilor, putand resimti sensibilitatea dentara deoarece o suprafata mai mare din dentina de la radacina dintelui este expusa.

Scrasnirea dintilor

Daca scrasnesti din dinti in somn sau strangi din dinti in timpul zilei este posibil sa provoci uzura smaltului si expunerea stratului de dentina de sub acesta.

Retragerea gingiilor

Retragerea gingiei din apropierea unui dinte sensibil, cauzata de afectiuni cum ar fi o boala care afecteaza gingia, poate conduce la expunerea dentinei dintelui si sta la baza sensibilitatii dentare. Si periajul prea puternic sau prea frecvent al dintilor poate duce la retragerea gingiilor.

Fie ca sensibilitatea ta dentara este o problema cronica, fie ca este doar o simpla neplacere ocazionala, pasta de dinti Sensodyne® te poate ajuta.

Pasta de dinti Sensodyne Repair & Protect  se bazeaza pe  tehnologia NovaMin si este demonstrat clinic ca amelioreaza sensibilitatea dentara. Noua sa formula imbunatatita creeaza un strat reparator mai dur* peste suprafetele vulnerabile ale dintilor sensibili, pentru a oferi o reparare mai puternica* a acestora.

*Formeaza un strat protector peste zonele sensibile ale dintilor. Spalati-va pe dinti de doua ori pe zi pentru o protectie de durata impotriva sensibilitatii dentare. Comparativ cu formula anterioara. 
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau