Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

(P) Stiatí ca intestinul este sursa bacteriilor responsabile de infectia urinara?

07-06-2018

Disconfort, senzatie de arsura la urinare, o nevoie urgenta, intensa de a merge si a urina, urinare obisnuita a unor cantitati reduse de urina, pot fi simptomele prezentei unei infectii urinare necomplicate. Multe femei trec prin aceasta experienta: în cursul vietii aproape jumatate au cel putin un episod si, dintre acestea 20 - 30% au recidive. Netratate corect si complet, infectiile urinare repetate afecteaza calitatea vietii si se pot complica.

(P) Stiatí ca intestinul este sursa bacteriilor responsabile de infectia urinara?


Ce e foarte important de stiut e ca sursa infectiilor urinare este localizata în intestin!

Cea mai frecventa cauza a infectiei tractului urinar e reprezentata de bacterii, dintre care Escherichia Coli e responsabila pentru 80% din cazuri  Aceste bacterii sunt localizate la nivel intestinal.

In anumite conditii se pot raspandi si, de la nivel intestinal, ajung prin uretra in vezica urinara, unde determina inflamatia dureroasa a mucoasei. De aceea, datorita uretrei mai scurte, femeile sunt mai predispuse la infectie decat barbatii.

Cu cat sunt tratate mai repede primele simptome, cu atat sunt mai mari sansele ca inflamatia iminenta sa fie stopata in faza de dezvoltare.

O infectie necomplicata a tractului urinar poate fi tratata usor si, de obicei, se vindeca fara consecinte. Cu toate acestea, boala are o tendinta de recidivare. Uneori, in timpul unei infectii urinare necomplicate, un tratament non antibiotic este suficient, alteori medicul considera necesara si administrarea de antibiotice.



Când ar trebui sa va adresati medicului?

Daca simptomele se înrautatesc sau daca nu exista nici o îmbunatatire a simptomelor

Daca exista durere în zona rinichilor sau daca urinati cu sânge

Daca starea generala este alterata sau aveti febra

Daca suferiti de alte boli sau exista si alti factori de risc

Daca sunteti gravida sau alaptati

Rezistenta bacteriana in crestere necesita utilizarea rationala a antibioticelor de aceea este necesara gasirea unor noi abordari terapeutice.

Daca tratamentele actioneaza doar la nivel de vezica, atunci vindecarea e deseori incompleta, de scurta durata.

Utipro Plus, un produs inovativ pentru infectiile acute ale tractului urinar si pentru prevenirea recidivelor

Pentru a gestiona rapid simptomele infectiei urinare si pentru a preveni aparitia lor poti folosi  Utipro Plus, un produs nou inovativ. Spre deosebire de celelalte tratamente non antibiotice, Utipro plus actioneaza in primul rand asupra originii infectiei, la nivel intestinal.

Utipro Plus se bazeaza pe trei ingrediente naturale

Utipro Plus contine: Xiloglucan gelatina + hibiscus + propolis.

Xiloglucan este un mucoprotector care actioneaza intestinal. Mucoprotectoarele sunt polimeri ce actioneaza in acelasi fel ca bariera naturala de mucina (mucomimetic). Protejeaza mecanic epiteliul prevenind adeziunea agentilor patogeni si patrunderea lor masiva. In plus agentii patogeni care deja au patruns sunt izolati si neutralizati de sistemul imunitar propriu. Pentru mai multe detalii despre modul de actiune al mucoprotectoarelor accesati https://www.youtube.com/watch?v=P8Tn6lbxaJg

Drept urmare, Utipro Plus, prin xiloglucan gelatina,  actioneaza mecanic formand  un film protector care previne atasarea si proliferarea bacteriilor si astfel ascensiunea ulterior la nivelul vezicii urinare.

Utipro Plus mai  contine propolis si hibiscus care actioneaza la nivelul vezicii urinare, producand acidifierea urinei care duce la suprimarea proliferarii bacteriene.



Utipro plus este destinat controlului si prevenirii infectiilor tractului urinar produse de agenti patogeni, precum E. coli si alte bacterii gram (-) implicate in mod normal in etiologia infectiilor tractului urinar. Poate fi administrat de la aparitia primelor simptome de tulburari ale tractului urinar, cu scopul de a reduce proliferarea agentilor patogeni care poate degenera in infectii, dar si in caz de recidive ale infectiilor, in scopul prevenirii unor noi episoade

Utipro Plus se poate administra singur sau in combinatie cu antibioticele

Cateva sfaturi utile ca sa va protejati de infectiile tractului urinar

Evitati deshidratarea!

Beti suficiente lichide.

Nu va abtineti mult timp si repetat în a urina!

Duceti-va, pe cât posibil, direct la toaleta si goliti-va vezica urinara complet, de îndata ce simtiti nevoia de a urina! Stati relaxate în timpul urinarii si nu va încordati.

Folositi sapun cu pH neutru atunci când spalati zonele intime pentru a proteja flora vaginala a corpului

Nu folositi jet de apa în zona intima pentru a nu favoriza patrunderea germenilor în uretra

Stergeti-va întotdeauna din fata spre spate, dupa scaun, nu invers

Nu folositi prezervative, diafragme sau supozitoare vaginale acoperite cu substante necunoscute, iritante

Urinati cât mai curând posibil dupa actul sexual

Utipro plus este un dispozitiv medical marca CE, disponibil în farmacii. Pentru mai multe informații referioare la efectele sau la posibilele efecte secundare, adresați-vă medicului sau farmacistului și citiți prospectul din interiorul ambalajului

https://www.montavit.ro/ro/produse/dispozitive-medicale/utipro-plus




Comentarii

Lasa-ne comentariul tau