Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Pastila de sanatate - Hipotermia

04-12-2014

Hipotermia - scaderea temperaturii corporale sub 35 grade C. Pericolul acut de moarte apare la temperaturi ale corpului sub 26 - 30 grade C. Cauzele pot fi: ambianta rece, medicamente (hipnotice, antidepresive, tranchilizante), alcool, pacienti varstnici si slabi, boli endocrine (hipotiroidie, boala Addison, insuficienta hipofizara), leziuni cerebrale (afectarea centrului termoreglator). In caz de hipotermie este necesara interventia urgenta a cadrelor medicale pentru a restabili functiile vitale. De asemenea, este important sa se retina ca incalzirea nu se face brusc.

Pastila de sanatate - Hipotermia


Hipotermia - scaderea temperaturii corporale sub 35 gradeC. Pericolul acut de moarte apare la temperaturi ale corpului sub 26 - 30 grade C. Cauzele pot fi: ambianta rece, medicamente (hipnotice, antidepresive, tranchilizante), alcool, pacienti varstnici si slabi, boli endocrine (hipotiroidie, boala Addison, insuficienta hipofizara), leziuni cerebrale (afectarea centrului termoreglator). In caz de hipotermie este necesara interventia urgenta a cadrelor medicale pentru a restabili functiile vitale.

De asemenea, este important sa se retina ca incalzirea nu se face brusc.
Socul prin caldura excesiva (socul caloric) - se manifesta prin cefalee, ameteli, varsaturi, sincopa (incetarea subita, momentana sau definitiva, a functiei inimii, cu intreruperea res piratiei si pierderea sensi bilitatii si a miscarilor voluntare). Initial, pielea este rosie si calda, apare tahipnee (accelerare a ritmului de respiratie), tahicardie (accelerare anormala a batailor inimii), tensiune arteriala normala, ulterior pielea devine cenusie, pacientul isi pierde cunostinta.

Si in acest caz, interventia medicala de urgenta este prima masura.
Stridor - provine din latina si inseamna zgomot suierator al respiratiei prin ingustarea cailor respiratorii. Hemoptizie - expectorare de sange rosu-deschis, spumos din laringe, arboreal traheobronsic sau spatiul alveolar. Este cauzat de tumori, bronsita, TBC, pneumonie, astm pulmonar etc. Fistula - canal artificial, congenital sau patologic, prin care un organ comunica in mod anormal cu alt organ sau cu exteriorul si prin care se scurg secretiile interne. De asemenea, poate semnifica o ulce ratie adanca intr-un tesut al organismului. Stent - tub, cilindrul mic din nichel sau crom care se introduce in interiorul unor artere ingustate pentru mentinerea deschisa a lumenului (spatiului din interior) acestora. Candidoza - este frecventa la diabetici si la persoanele cu imuni tate scazuta. Candidoza poa te fi localizata la mai multe niveluri si in functie de acestea poarta diferite denumiri: unghii (pa ronichie), gura (glosita), organe genitale (balanita - la barbati si vulvita cu secretie albi cioasa si senzatie de arsura - la femei), intre degete (intertrigo).

Ca principale simptome se pot observa: pentru mucoase - prurit, depozite albicioase si foarte aderente si, in plus, la nivel genital se poate simti un miros dulceag. In jurul mucoaselor, sub depozite se poate observa o crestere excesiva a acumularii sangelui, determinand sangerari sau chiar ulceratii. In afectarea cutanata apar vezicule mici, plate, pustulate (contin puroi) si uneori depozite albicioase cu descuamare. Tratamentul este local sau sistemic cu antimicotice. Preventia candidozei este foarte importanta si se realizeaza printr-o igiena adecvata si prin administrarea de nistatin, vitamine din complexul B sau produse ce contin lactobacili, concomitent cu tratamentul antibiotic.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau