Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Pastila de sanatate - Paracetamolul

04-12-2014

Paracetamolul se metabolizeaza la nivelul ficatului in metaboliti ce prezinta efecte toxice hepatice daca medicamentul este administrat in doze mari, pe stomacul gol, la alcoolici sau daca pacientii prezinta afectiuni hepatice sau renale. Efecte hepatotoxice pot aparea si la supradozare moderata, de aceea, doza zilnica administrata nu trebuie sa depaseasca 4 g pe zi in cazul adultilor.

Pastila de sanatate - Paracetamolul


Paracetamolul se metabolizeaza la nivelul ficatului in metaboliti ce prezinta efecte toxice hepatice daca medicamentul este administrat in doze mari, pe stomacul gol, la alcoolici sau daca pacientii prezinta afectiuni hepatice sau renale. Efecte hepatotoxice pot aparea si la supradozare moderata, de aceea, doza zilnica administrata nu trebuie sa depaseasca 4 g pe zi in cazul adultilor. Stresul modifica procesele metabolice ale organismului, perturba starea generala de sanatate, determinand tulburari fizice si psihice.

Stresul influenteaza actiunea medicamentelor administrate.


Obezitatea este un factor de risc pentru aparitia afectiunilor hepatice.

La pacientii diagnosticati cu diabet este contraindicat consumul de alcool, deoarece folosit in mod regulat scade eficacitatea medicamentelor ce contin: Glibenclamid, Tolbutamid, Glipizid, Gliquidon, Gliclazid, Glimepirid, iar consumul ocazional poate produce coma hipoglicemica.

Alcoolul, consumat abuziv, suprima activitatea creierului si a sistemului nervos si poate avea efecte negative la nivelul ficatului, pancreasului si sistemului cardiovascular.

Varstnicii au o sensibilitate particulara fata de medicamentele ce au actiune deprimanta la nivelul Sistemului Nervos Central: spre exemplu, diazepam, nitrazepam si fata de cele care sunt iritante cutanate.

Simptomele artritei reumatoide: durerea si inflamarea incheieturii se agraveaza dimineata si se amelioreaza de-a lungul zilei.

Asocierea antihipertensivelor si/sau diureticelor cu antiinflamatoare nesteroidiene determina scaderea efectului hipotensiv si retentie hidro-salina. Tratamentul ulcerului gastro-duodenal cu medicamente ce contin antihistaminice H2 nu se intrerupe brusc, ci gradat, deoarece determina agravarea afectiunii, ajungand chiar la perforare.

Bronsita se manifesta prin tuse expectoranta si febra ce depaseste 38 gradeC. Bronsita acuta dureaza 2-3 zile, iar tusea poate persista pana la o saptamana.

Farmacistul poate sa elibereze un alt medicament decat cel prescris pe reteta in cazul in care cele doua produse medicamentoase au aceeasi substanta activa, aceeasi concentratie si sunt bioechivalente. Exceptie de la aceasta regula fac medicamentele antianginoase, cardiotonice, antidiabetice si medicamentele ce prezinta particularitati de fabricare speciale. Semnele si simptomele raului de miscare sunt: greata, voma, ameteala, neliniste, transpiratii reci si pot aparea in timpul deplasarii in orice mijloc de transport.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau