Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Pastila de sanatate: Tahicardia

04-12-2014

Tahicardie este un termen ce caracterizeaza cresterea batailor inimii peste 90 pe minut. Pacientul poate resimti palpitatii sau nici un simptom. Dintre cauze putem enumera: anxietatea, efortul fizic, febra, anemia, infectiile si cauze cardiace. Pentru diagnostic si tratament este necesar un consult cardiologic de specialitate.

Pastila de sanatate: Tahicardia


Tahicardie este un termen ce caracterizeaza cresterea batailor inimii peste 90 pe minut. Pacientul poate resimti palpitatii sau nici un simptom. Dintre cauze putem enumera: anxietatea, efortul fizic, febra, anemia, infectiile si cauze cardiace. Pentru diagnostic si tratament este necesar un consult cardiologic de specialitate. Boala cardiaca ischemica este o afectiune functionala caracterizata printr-un dezechilibru intre necesarul si aportul de oxigen al miocardului (muschiul cardiac). Aceasta boala se poate exprima clinic prin durere sau poate fi silentioasa (fara durere). Boala cardiaca ischemica necesita o supraveghere medicala de specialitate.

Neglijarea ei poate duce la complicatii mai grave (infarct de miocard, moarte subita cardiaca). Cord (inima) - organ situat in interiorul cavitatii toracice in partea stanga, asigura circulatia sangelui in intregul organism. Pentru a va mentine inima sanatoasa mergeti pe jos in fiecare zi cel putin o jumatate de ora si mancati multe legume, fructe si peste oceanic. Criza de angor pectoral desemneaza episodul de durere precordiala cu caracter de constrictie, apasare, arsura sau greutate resimtita de pacient in timpul efortului sau in repaus.

De asemenea, aceasta simptomatologie necesita consult cardiologic. Sulfonilureicele sunt medicamente hipoglicemiante folosite in tratamentul pe cale orala al diabetului zaharat tip 2. Ele actioneaza la nivelul pancreasului crescand secretia de insulina. Cea mai frecventa reactie adversa a acestor medicamente este hipoglicemia, de aceea este indicat sa fie luate inainte de masa. Retinopatie diabetica proliferativa este complicatia oculara severa a diabetului zaharat, ce se caracterizeaza prin afectarea vaselor de la nivelul retinei cu formarea de noi vase si posibilitatea ca acestea sa se rupa si sa determine dezlipirea de retina. Simptomatologia poate cuprinde: tulburari de vedere, durere la nivelulochiului si chiar orbire.

De aceea se impune un control oftalmologic anual la pacientii cu diabet zaharat si de doua ori pe an la cei care au deja retinopatie diabetica.

Sclerodermie - boala autoimuna insotita de rigidizarea si pierderea elasticitatii tegumentelor, datorita depunerii excesive de colagen.

Lichen scleros - patologie cutanata de etilogie necunoscuta caracterizata prin ingrosarea si atrofierea tegumentelor genitale sau extragenitale.

Radiodermite - patologie cutanata aparuta in urma expunerii la radiatii ionizante (post radioterapie etc.).

Dispneea descrie dificultatea pacientului de a respira, aceasta poate sa apara in diverse afectiuni: bronhopulmonare, cardiace, metabolice, ORL sau neurologice. Poate sa apara la efort sau in repaus. Tratamentul este diferit in functie de afectiunea subiacenta. Este bine sa va prezentati la medic imediat ce ati observat aparitia dispneei.

Hiperkeratinizare - ingrosare importanta a stratului cornos al epidermului.

Hipotalamus - regiune centrala la nivel cerebral cu rol in reglarea proceselor metabolice si care, in relatie cu hipofiza, coordoneaza productia hormonala si procesele metabolice, precum si cresterea, mecanism de reglare sete, foame, reproducere. Anxietatea este o stare emotionala caracterizata printr-o stare nedefinita de nesiguranta, teama fara obiect ce se poate insoti de: transpiratii, palpitatii, ameteli, senzatie de sufocare. Pentru a trata aceasta stare este bine sa consultati un psihoterapeut. Sportul, plimbarile in aer liber, o viata ordonata va pot fi de folos ca tratament adjuvant.

Arteriopatia obliteranta a membrelor inferioare este o afectiune a vaselor mari si medii de la nivelul membrelor inferioare caracterizata prin ingustarea lumenului arterelor. Pacientul poate sa resimta durere intermitenta la mers, crampe, amorteli, oboseala musculara.

Simptomele pot sa apara la mers sau in stadiul avansat in repaus. Dintre cauze putem enumera diabetul zaharat si tabagismul cronic. Hormonii de contrareglare definesc un grup de hormoni (glucagon, catecolamine, cortizon si hormonul decrestere) ce intervin in metabolismul glucidic cu efecte opuse insulinei asupra glicemiei.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau