Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Perhidrolul, de la dezinfectant la decolorant

07-01-2015

Perhidrolul se folosește în medicină, ca antiseptic, sub forma unei soluții diluate. Este util pentru curățarea plăgilor cutanate benigne și pentru asigurarea asepsiei acestora. Foarte important este că are și proprietăți hemostatice. Afla mai multe despre perhidrol!

Perhidrolul, de la dezinfectant la decolorant


Perhidrolul sau peroxidul de hidrogen este, de fapt, banala apă oxigenată, un lichid incolor ce fierbe la 108 grade Celsius și îngheață la 33 grade Celsius. Formula chimică a sa este H2O2, asemănătoare cu cea a apei obișnuite. Perhidrolul se combină cu apa în orice proporție, este solubil în eter și alcool și se descompune spontan în prezența unor factori precum lumina, căldura, catalizatorii și altele, rezultând apă și oxigen.

Se folosește ca decolorant, în special în industria textilă dar și în cosmetică, la tratarea apei potabile și a apelor reziduale, în industria detergenților, celulozei și hârtiei, la sinteze în industria chimică, în industria metalurgică și minieră, dar și la rafinarea țiteiului.

De asemenea, perhidrolul se folosește în medicină, ca antiseptic, sub forma unei soluții diluate. Este util pentru curățarea plăgilor cutanate benigne și pentru asigurarea asepsiei acestora. Foarte important este că are și proprietăți hemostatice (oprește sângerările) în cursul epistaxisului.

Perhidrolul este utilizat în oxiterapie

Perhidrolul este folosit și în oxiterapie, o metodă de tratament ce vine în sprijinul remediilor naturiste sau homeopate, dar care necesită supraveghere de specialitate. Aceasta presupune ingerarea pe cale orală de peroxid de hidrogen diluat cu apă, introducea sa prin clismă în colon pentru curățarea acestuia, administrarea intravenoasă ori intramusculară împreună cu ser fiziologic sau utilizarea la băi.

Oxiterapia se bazează pe faptul că oxigenul are proprietatea de a reface rapid şi profund sistemul imunitar, celulele şi organele.


Atenție, însă! Dozarea corespunzătoare este extrem de importantă, altfel pot apărea efecte secundare negative. 


În terapia preventivă, pentru eliminarea toxinelor din organism, se administrează o picătură de perhidrol (ce conţine H2O2 în concentraţia de 30%) sau 10 picături de apă oxigenată (ce conţine 3% H2O2), de trei ori pe zi, cu 20-40 de minute înainte de masă. Această terapie se mai numește și cură de purificare și durează, de obicei, cel puțin 21 de zile.

Perhidrol in loc de vopsea de păr

Perhidrolul poate fi folosit și pentru decolorarea podoabei capilare. Pentru aceasta, părul trebuie spălat, uscat și pieptănat. Apoi se amestecă apă oxigenată cu apă rece, în proporție de 1:1 și se umple un recipient de tipul unui spray. Mâinile se protejează cu mănuși chirurgicale și apoi se aplică substanța în mod uniform. Se așteaptă circa o oră apoi se spală părul cu șampon și se folosește neapărat un balsam sau o mască hidratantă deoarece perhidrolul usucă firele de păr ce se pot rupe apoi foarte ușor. Pentru a deschide și mai mult nuanța, procedeul se poate repeta cel mai devreme după o săptămână.

Perhidrolul se mai poate folosi și pentru prelungirea duratei de valabilitate a unor produse precum laptele sau sucurile naturale din fructe – se pun circa 25 de picături/litru (soluţie 30% de H2O2) – deoarece omoară bacteriile – și se sigilează recipientele.Comentarii

Lasa-ne comentariul tau