Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Perimenopauza, o perioadă de tranziție care dă bătăi de cap femeilor

21-09-2018

Perimenopauza este o perioadă despre care se vorbește mult mai puțin în comparație cu temuta menopauză, dar care are efecte neplăcute asupra multor femei, de multe ori aparent inexplicabile și considerate „misterioase”.

Perimenopauza, o perioadă de tranziție care dă bătăi de cap femeilor


În general, perimenopauza se declanșează în jurul vârstei de 40 de ani și este caracterizată de simptome neplăcute, provocate de hormonii sexuali ale căror niveluri fluctuează excesiv, dincolo de capacitatea de autocontrol ale corpului.

Cele mai des întâlnite simptome ale perimenopauzei sunt menstruația neregulată, iritabilitatea, creștere inexplicabilă în greutate, migrene mai ales asociate menstruației, stări de somnolență și slăbiciune generalizată, incapacitate de concentrare și lipsă de energie.

Este bine de știut, însă, că efectele neplăcute ale perimenopauzei pot fi prevenite cu un truc simplu: un stil de viață sănătos. Astfel, dacă organismul primește un „combustibil” de bună calitate și complet din punct de vedere nutrițional va putea face față mult mai bine modificărilor naturale prin care trece corpul odată cu înaintarea în vârstă.

Pe lângă dieta echilibrată, pentru a limita dezechilibrele hormonale se recomandă menținerea la distanță a stresului, care are efecte devastatoare asupra întregului organism, odihna suficientă, cu șapte-opt ore de somn pe noapte și cât mai multă mișcare fizică, efectuată zilnic.

De asemenea, sunt deosebit de importante limitarea toxinelor introduse în organism odată cu un consum de alimente intens procesate și băuturi alcoolice, dar și evitarea poluării, inclusiv prin renuțarea la fumatul activ și pasiv.

Atenție! Dacă simptomele descrise se manifestă frecvent sau sunt severe și dacă afectează calitatea vieții sunt indicate analize hormonale și consultarea medicului.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau