Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Pielea frumoasa nu are secrete

04-12-2014

Noi femeile petrecem ani buni cautad si descifrand tainele tenului perfect cea mai buna carte de vizita din cate exista. Tenul luminos curat si proaspat constituie suprema aspiratie a oricareia dintre noi si devine odata cu trecerea anilor o adevarata provocare. Sa facem cunostinta mai intai cu pielea! Pielea este cel mai mare organ al corpului uman insemnand 16% din greutatea corpului. Alcatuita din epiderma derma si hipoderma ea formeaza o bariera de protectie impotriva actiunii germenilor bacteriilor si a virusilor 24 de ore pe zi. De asemenea pielea retine un sfert din cantitatea de apa retinuta de organism si joaca un rol activ in mentinerea constanta a temperaturii corpului.

Pielea frumoasa nu are secrete


Noi, femeile, petrecem ani buni cautad si descifrand tainele tenului perfect, cea mai buna carte de vizita din cate exista. Tenul luminos, curat si proaspat constituie suprema aspiratie a oricareia dintre noi si devine, odata cu trecerea anilor, o adevarata provocare. Sa facem cunostinta, mai intai, cu pielea! Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, insemnand 16% din greutatea corpului.

Alcatuita din epiderma, derma si hipoderma, ea formeaza o bariera de protectie impotriva actiunii germenilor, bacteriilor si a virusilor, 24 de ore pe zi. De asemenea, pielea retine un sfert din cantitatea de apa retinuta de organism si joaca un rol activ in mentinerea constanta a temperaturii corpului.

Dupa varsta de 25 de ani, debuteaza procesul de imbatranire a pielii, conditionat genetic si imposibil de stopat, oricat de mult ne-ar placea noua sa credem in basme. Printre factorii externi care cauzeaza imbatranirea pielii, se regasesc radiatiile UVA si UVB, stresul fizic si psihic, alimentatia necorespunzatoare, fumatul sau consumul de alcool.

Mai exact, ce inseamna procesul de imbatranire a pielii? Odata cu inaintarea in varsta, straturile superficiale ale pielii devin mai subtiri, straturile aflate in profunzime produc din ce in ce mai putine fibre elastice, iar vasele de sange se rigidizeaza treptat. Procesul natural de regenerarea a celulelor pielii devine tot mai lent. Cumulul acestor factori determina aparitia ridurilor, pierderea fermitatii pielii si dobandirea unui aspect tern al tenului.

Am constatat problema, am identificat solutia: trebuie sa oferim un sprijin real pielii, prin respectarea limitelor sale de toleranta, pentru a diminua impactul actiunii factorilor externi si pentru a intarzia efectele procesului natural de imbatranire. Ingrijirea zilnica a tenului trebuie sa vizeze folosirea ingredientelor si a nutrimentelor esentiale, in deplin acord cu particularitatile pielii. Ultimele descoperiri stiintifice au evidentiat actiunea unui ingredient revolutionar, Cm-Glucan.

Obtinut printr-un proces biotehnologic elaborat de purificare a drojdiei, actioneaza prin redarea echilibrului pielii, protejand si stimuland mecanismul propriu de aparare si de reparare. De asemenea, sprijina regenerarea tesuturilor conjunctive - colagenul si elastinul, in timp ce atenueaza inflamatiile epidermei, cauzate deagresiunile mediului extern. Prezenta sa in produsele dermatocosmetice contribuie esential la reducerea dermatitelor de contact si a iritatiilor pielii, la imbunatatirea propriului sistem imunitar al pielii, la mentinerea elasticitatii si a fermitatii pielii, in timp ce protejeaza de actiunea nociva a razelor UV si cea agresiva a agentilor externi.

Atentia pe care o acordam ingrijirii pielii presupune si considerarea altor aspecte, deosebit de importante pentru sanatatea pielii. De exemplu, se impune mentionat faptul ca absenta parfumului, a conservantilor sau colorantilor si lipsa derivatelor animale din formulele produselor cosmetice permit reducerea cu pana la 70% a iritatiilor pielii. Pielea este oglinda interiorului nostru, ne exprima stilul de viata si este influentata in mod evident de starea generala de sanatate. De aceea, o viata sanatoasa este primul pas pentru o piele frumoasa.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau