Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Pozitia incorecta a corpului, cea mai frecventa cauza a durerilor de spate

02-02-2018

Munca ce implica multe ore petrecute la birou, o activitate desfasurata timp indelungat in picioare sau purtarea gentilor pe un singur umar ori transportul unor greutati prea mari pot contribui la adoptarea unei pozitii nefiresti a corpului care conduce, in timp, la aparitia durerilor de spate, o problema ce afecteaza un procent foarte mare din populatia lumii.

Pozitia incorecta a corpului, cea mai frecventa cauza a durerilor de spate


De asemenea, astfel de neplaceri pot sa apara ca urmare a unei afectiuni a spatelui sau a unei leziuni produse de anumite miscari bruste si pot fi agravate de mentinerea unei pozitii gresite a corpului, de sedentarism, de obezitate, de sarcina si chiar de stres.

De asemenea, printre cauzele durerilor de spate, deseori invocate, se numara hernia de disc. In acest caz, dinsconfortul apare pentru ca nucleul cartilaginos iese din discul intervertebral si apasa pe un nerv sau irita tesuturile din zona. Cu cat se inainteaza in varsta cu atat discurile au tendinta de a se deteriora mai mult, ele devenind astfel mai vulnerabile la leziuni.

Si sciatica da dureri de spate, puternice, ascutite, resimtite in zona feselor si care iradiaza in zona din spate a picioarelor.

In cazul persoanelor trecute de 50 de ani, una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate este osteoartrita.

Durerile de spate pot fi minore sau se poate ajunge pana la invaliditate pe o perioada indelungata. Nu de putine ori pot sa apara si dureri de cap, ameteli si intepeneli, iar lipsa interventiei de specialitate poate duce la adoptarea unei pozitii strambe a corpului din cauza exagerarii curburii coloanei vertebrale in regiunea lombara, la aparitia sau agravarea spondilozei si la limitarea considerabila a mobilitatii si activitatii de zi cu zi. De asemenea, uzura si, in cazurile mai grave, distrugerea discurilor intervertebrale pot cauza dureri greu de suportat, ce iradiaza spre membre.

Pentru prevenirea durerilor de spate se pot lua urmatoarele masuri:

- se acorda importanta maxima adoptarii si mentinerii in permanenta a unei posturi corecte a spatelui, indiferent de pozitia corpului;

- se exerseaza muschii spatelui prin activitati sportive zilnice cu greutati crescute treptat, dar si prin miscari de rezistenta si flexibilitate;

- se evita miscarile bruste, exagerate, fortate;

- nu se transporta greutati in mod dezechilibrat - cum ar fi o sacosa grea intr-o singura mana sau o geanta incarcata purtata pe un singur umar si nu in spate sau agatata pe diagonala trunchiului;

- la ridicarea unor greutati acestea se salta de jos cu genunchii indoiti, cu spatele mereu drept;

- si incaltaminrea este foarte importanta – se recomanda pantofii confortabili, cu talpa ortopedica;

- se opteaza pentru o saltea de consistenta tare;

- in cazul unei activitati zilnice la birou, multe ore pe zi, este indicata ridicarea si dezmortirea cel putin o data la doua ore;

- este indicat sa se evite alimentele si bauturile nesanatoase, care cresc aciditatea in organism si conduc la aparitia inflamatiilor.

Daca neplacerea nu se amelioreaza dupa cateva zile si in cazul in care durerea intensa apare brusc ori daca un membru devine insensibil si mobilitatea scade considerabil trebuie sa se consulte medicul.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau