Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Pregateste-ti parul si unghiile pentru primavara!

27-02-2015

Unghiile si parul sunt cele mai vizibile carti de vizita ale unei femei, astfel ca dupa un sezon in care s-au confruntat cu frigul si vantul aspru, dar si cu captuselile sintetice ale caciulilor si manusilor, sunt binevenite cateva masuri care sa le redea frumusetea si sanatatea.

Pregateste-ti parul si unghiile pentru primavara!


Vitaminele necesare părului

Gerul, dar și variațiile de temperatură și de umiditate din anotimpul rece provoacă deshidratarea pielii, asprirea și uscarea părului, precum și deteriorarea unghiilor. Există însă remedii care soluționează rapid aceste probleme. În primul rând, trebuie adoptată o alimentație benefică refacerii sănătății părului și unghiilor, bogată în vitamine, minerale și oligoelemente.

Este indicat consumul de proteine animale (carne roșie, pește gras, lapte, brânză, ouă), cereale integrale, nuci, migdale, curmale, smochine, banane, grăsimi vegetale; la polul opus se situează dulciurile, excesul de zahăr favorizând îngrășarea părului și apariția mătreții.

Specialiștii recomandă, de asemenea, o cură de vitamine pentru a hrăni firul de păr de la rădăcină – în acest sens, efecte benefice au vitaminele B (B3 stimulează metabolismul celular întărind rădăcina, B5 contribuie la dezvoltarea structurală a firului de păr, B6 favorizează sinteza de cheratină), E și F, betacarotenul, fierul (stimulează revitalizarea părului), calciul, magneziul și seleniul.

Masajul contribuie substanțial la regenerarea părului îmbunătățind circulația sângelui, astfel că rădăcinile primesc necesarul de substanțe nutritive. Sănătatea părului este strâns legată de igiena lui, astfel că un păr curat se spală la 2 - 3 zile, obligatoriu cu un tip de șampon adecvat caracteristicilor sale; spălarea părului poate implica și câteva minute de masaj al scalpului – ideal cu un ulei (de jojoba, de aragan sau de măsline), precum și aplicarea unei măști nutritive sau a unei loțiuni tonice. 

Măștile naturale pentru păr trebuie menținute în jur de 30 de minute înainte de aplicarea șamponului.

Tratamente cu uleiuri vegetale 

Tratamentele naturale care au la bază uleiuri vegetale extrem de hrănitoare sunt cele mai bune remedii împotriva exfolierii și diminuării rezistenței unghiilor. Una dintre cele mai utilizate metode de a trata unghiile este prepararea unui amestec din două linguri de ulei de măsline și sucul de la o jumătate de lămâie, care se încălzește ușor la foc, iar apoi unghiile se mențin în acest mix până la răcirea lui. Procedeul se repetă zilnic, timp de două săptămâni.

Un efect similar, de revitalizare a unghiilor, se obține încălzind o cantitate mică de ulei de susan, în care unghiile trebuie menținute apoi vreme de 15 - 20 minute.

La fel ca și tenul, unghiile trebuie să și respire, astfel că au nevoie de intervale regulate în care să nu intre în contact cu lacuri ori dizolvanți pe bază de compuși chimici. 
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau