Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

Toxiinfecția alimentară poate ”izbucni” în câteva ore de la contaminare

Atunci când starea de vomă, febra, crampele abdominale și diareea atacă pe neașteptate corpul și strică toate planurile, acesta nu trebuie numaidecât acuzat de ”înaltă trădare”. Simptomele, deosebit de neplăcute, sunt de fapt un rău necesar fiind efectul unui sistem de autoreglare al organismului care încearcă să scape de intrușii nedoriți. Vinovatul obișnuit în acest caz? Intoxicația alimentară.

Primul ajutor în caz de mușcătură de animal

Orice rană necesită o atenție deosebită deoarece prin deschiderea stratului protector de piele se creează o poartă de intrare a microbilor în organism. De la zgârieturi superficiale până la diverse accidentări profunde rănile trebuie tratate rapid, cu atenție și seriozitate, pentru a se evita apariția complicațiilor. Însă, în cazul mușcăturilor de animale se acordă o atenție sporită deoarece riscul de infectare crește considerabil din cauza faptului că dinții sunt încărcați cu bacterii periculoase.

Tinerii, cei mai vulnerabili în faţa riscului de sinucidere

Lupta contra sinuciderilor reprezintă astăzi una dintre problemele cu caracterul cel mai urgent în societăţile moderne din ce în ce mai afectate de aceste evenimente cu o paletă largă de cauze şi foarte dificil de depistat şi de prevenit.

Măsuri pentru prevenirea muşcăturilor de căpuşe

Boala Lyme, numită şi borelioză, este o afecţiune care poate pune viaţa în pericol, transmisă animalelor şi oamenilor prin muşcătura căpuşelor contaminate cu Borrelia burgdorferi. Pe continentul nostru, în fiecare an mii de persoane se îmbolnăvesc din această cauză, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), unele dintre aceste cazuri fiind grave şi putându-se solda cu paralizie sau chiar cu deces.

Tulburarea bipolară, o problemă de sănătate cu risc ridicat de suicid

Tulburarea bipolară reprezintă a şasea cauză de dizabilitate la nivel mondial, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceasta afectează persoane din toate ţările, din toate rasele, de ambele sexe şi din toate mediile sociale şi este deseori fie minimizată fie, din contră, exacerbată până la discriminarea celor afectaţi.

Primul ajutor in caz de fracturi

Iarna este sezonul in care au loc cele mai multe cazuri de fracturi osoase din cauza pericolului reprezentat de factori specifici acestui sezon, precum gheata, zapada ori viscolul. Aceste leziuni grave survenite in urma traumatismelor pot fi agravate in cazul unor interventii gresite efectuate la fata locului, de aceea este importanta cunoasterea masurilor de prim-ajutor in astfel de situatii.

123456