Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

Consilierea psihologică, esențială în tratarea bulimiei

Bulimia este o boală cronică, ce poate persista pe parcursul vieții, dar este cel mai des întâlnită la adolescente și la persoanele afectate de stres.

Primul ajutor în caz de înecare cu alimente

Una dintre situațiile în care poate ajunge accidental orice persoană, indiferent de vârstă, sex, rasă sau statut social, este înecarea cu alimente. Aceasta poate duce rapid la sufocare, prin blocarea căilor respiratorii de către obiectul străin, și la deces.

Primul ajutor în caz de opăriri și arsuri

Unele dintre cele mai des întâlnite motive ale prezentării la camera de gardă a spitalelor este reprezentată de opăriri și arsuri. În astfel de situații, intervenția rapidă și corectă a celor din jur poate salva, la propriu, pielea victimelor și chiar viața acestora.

Chist sau tumoare?

Tumorile și chisturile sunt două tipuri de formațiuni crescute sub piele, care pot avea aspect similar, însă au cauze distincte. Pentru a stabili dacă o persoană are o tumoare sau un chist, medicul utilizează tehnici imagistice sau poate efectua o biopsie.

Toxiinfecția alimentară poate ”izbucni” în câteva ore de la contaminare

Atunci când starea de vomă, febra, crampele abdominale și diareea atacă pe neașteptate corpul și strică toate planurile, acesta nu trebuie numaidecât acuzat de ”înaltă trădare”. Simptomele, deosebit de neplăcute, sunt de fapt un rău necesar fiind efectul unui sistem de autoreglare al organismului care încearcă să scape de intrușii nedoriți. Vinovatul obișnuit în acest caz? Intoxicația alimentară.

Primul ajutor în caz de mușcătură de animal

Orice rană necesită o atenție deosebită deoarece prin deschiderea stratului protector de piele se creează o poartă de intrare a microbilor în organism. De la zgârieturi superficiale până la diverse accidentări profunde rănile trebuie tratate rapid, cu atenție și seriozitate, pentru a se evita apariția complicațiilor. Însă, în cazul mușcăturilor de animale se acordă o atenție sporită deoarece riscul de infectare crește considerabil din cauza faptului că dinții sunt încărcați cu bacterii periculoase.