Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

5 pasi de urmat in caz de atac de panica

Atacul de panica este unul dintre cele mai greu de inteles evenimente care pot perturba sever, chiar daca pentru scurt timp, viata. El nu este o boala, ci o reactie neasteptata, exagerata, a corpului la un pericol inchipuit, caracterizata printr-un moment de teama profunda, de cele mai multe ori fara fundament.

Cum se acorda primul ajutor in caz de lesin

Lipotimia sau lesinul, reprezinta o criza de scurta durata, de pierdere a cunostintei. Aceasta survine atunci cand la creier nu mai ajunge, din diverse motive, suficient sange cat sa oxigeneze organismul.

Primul ajutor in caz de arsuri solare

Expunerea la soare are multiple beneficii, atat pentru corp, cat si pentru minte. Insa, ca in multe alte situatii, excesul poate face mai mult rau decat bine putand provoca raniri ale pielii si simptome foarte neplacute cauzate de deshidratare si de derma deosebit de sensibila.

10 semne ale atacului de cord

Atacul de cord apare atunci cand muschiul cardiac nu mai primeste o cantitate suficienta de sange bogat in oxigenul atat de necesar. Acest lucru poate fi cauzat de o boala coronariana declansata de ingustarea arterelor, din cauza unor placi depuse pe ele si a prezentei unui cheag de sange. De asemenea, se intampla sa apara un spasm coronarian in timpul caruia arterele coronare se cotracta si fluxul de sange ce ajunge la inima se reduce.

Primul ajutor in caz de soc

Socul reprezinta o reactie a organismului aparuta in urma unui eveniment traumatizant sau tulburator. Acesta poate fi clinic sau emotional. Socul emotional necesita rareori ingrijiri medicale si poate fi vindecat prin remedii naturiste. El poate surveni primirii unor vesti foarte triste, a unei sperieturi puternice ori ca efect al unei traume fizice.

Primul ajutor in caz de atac de panica

Se spune ca numai cine a avut o data un atac de panica poate intelege cu adevarat ce inseamna acesta. Numita dusmanul psihicului uman, aceasta reactie exagerata a corpului se caracterizeaza prin teama subita de moarte, probleme de respiratie, palpitatii, tremur, ameteala, transpiratie, amortire a membrelor, senzatie de inec, de frisoane, pierderea controlului si o stare generala de frica, ce poate sa nu aiba o cauza aparenta.

12345