Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

Tinerii, cei mai vulnerabili în faţa riscului de sinucidere

Lupta contra sinuciderilor reprezintă astăzi una dintre problemele cu caracterul cel mai urgent în societăţile moderne din ce în ce mai afectate de aceste evenimente cu o paletă largă de cauze şi foarte dificil de depistat şi de prevenit.

Măsuri pentru prevenirea muşcăturilor de căpuşe

Boala Lyme, numită şi borelioză, este o afecţiune care poate pune viaţa în pericol, transmisă animalelor şi oamenilor prin muşcătura căpuşelor contaminate cu Borrelia burgdorferi. Pe continentul nostru, în fiecare an mii de persoane se îmbolnăvesc din această cauză, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), unele dintre aceste cazuri fiind grave şi putându-se solda cu paralizie sau chiar cu deces.

Tulburarea bipolară, o problemă de sănătate cu risc ridicat de suicid

Tulburarea bipolară reprezintă a şasea cauză de dizabilitate la nivel mondial, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceasta afectează persoane din toate ţările, din toate rasele, de ambele sexe şi din toate mediile sociale şi este deseori fie minimizată fie, din contră, exacerbată până la discriminarea celor afectaţi.

Primul ajutor in caz de fracturi

Iarna este sezonul in care au loc cele mai multe cazuri de fracturi osoase din cauza pericolului reprezentat de factori specifici acestui sezon, precum gheata, zapada ori viscolul. Aceste leziuni grave survenite in urma traumatismelor pot fi agravate in cazul unor interventii gresite efectuate la fata locului, de aceea este importanta cunoasterea masurilor de prim-ajutor in astfel de situatii.

10 pasi pentru prevenirea sindromului mortii subite a sugarului

Parintii care cunosc cateva lucruri despre sindromul mortii subite la sugari (SMSS) pot confirma ca acesta reprezinta cel mai urat cosmar al lor. SMSS defineste moartea sugarului cu varsta sub 12 luni, asa cum indica si numele, in mod subit, fara o cauza aparenta si care ramane neexplicata. Aceasta situatie se petrece rar, insa este una dintre cele mai comune cauze de moarte in cazul bebelusilor, in special a celor cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 luni. Desi nu exista o modalitate 100% eficienta pentru a preveni SMSS, sunt numeroase tehnici ce pot fi aplicate de parinti pentru a diminua acest risc, iar mediatizarea lor a dus la scaderea numarului de cazuri in multe tari.

Primul ajutor in caz de avalansa

Avalansa, desprinderea subita de pe coasta unui munte a unei mase de zapada care se rostogoleste cu viteza la vale antrenand totodata pietre, copaci si alte obiecte pe care le intalneste in cale, poate surprinde, uneori, si persoane aflate in zona respectiva.