Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

Primul ajutor in caz de raniri

Ranile necesită atenție deosebită deoarece prin deschiderea stratului protector de piele ele reprezintă porți de intrare a microbilor în organism. Afla cum poti acorda primul ajutor in caz de raniri.

Primul ajutor in caz de arsuri si opariri

Oricui i se poate întâmpla să se ardă sau să se opărească, în diverse circumstanțe, în special în sezonul rece, când sursele de foc sunt mai des folosite. Iata cum poti acorda primul ajutor in caz de arsuri si opariri.

Primul ajutor in caz de accident de masina

Acordarea corectă a primului ajutor salvează vieți. In ziua de azi, cauza numărul 1 a deceselor a persoanelor sub 40 de ani sunt accidentele rutiere.

Manevra Heimlich - intervenția promptă și eficace salvează vieți

Uneori, nu este greu să salvăm o viață. Totul este să știm cum trebuie să intervenim. Una dintre situațiile ce se pot petrece oricând în jurul nostru este înecarea cu mâncare. Acesta este momentul cand putem interveni cu ajutorul manevrei Heimlich.

Primul ajutor pentru fracturi, luxații și entorse

Fractura reprezintă o rupere a osului și poate fi închisă, când pielea rămâne intactă, sau deschisă, când pielea este afectată (oasele rupte pot ieși la suprafață). Victima prezintă dureri puternice, echimoze și imposibilitatea de a-și mișca zonele care corespund zonei afectate.

Riscurile aparute in urma muscaturii de caine

Existenta cainilor vagabonzi in Romania este o realitate, nu foarte placuta pentru noi, mai ales ca nu putini sunt cei care au avut de suferit de pe urma unei sperieturi zdaravene sau cei mai putin norocosi, chiar de pe urma unui atac al cainilor fara stapan. Pentru a preveni orice eveniment neplacut trebuie sa invatam cum sa ne ferim de acesta.

1234