Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

10 pasi pentru prevenirea sindromului mortii subite a sugarului

Parintii care cunosc cateva lucruri despre sindromul mortii subite la sugari (SMSS) pot confirma ca acesta reprezinta cel mai urat cosmar al lor. SMSS defineste moartea sugarului cu varsta sub 12 luni, asa cum indica si numele, in mod subit, fara o cauza aparenta si care ramane neexplicata. Aceasta situatie se petrece rar, insa este una dintre cele mai comune cauze de moarte in cazul bebelusilor, in special a celor cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 luni. Desi nu exista o modalitate 100% eficienta pentru a preveni SMSS, sunt numeroase tehnici ce pot fi aplicate de parinti pentru a diminua acest risc, iar mediatizarea lor a dus la scaderea numarului de cazuri in multe tari.

Primul ajutor in caz de avalansa

Avalansa, desprinderea subita de pe coasta unui munte a unei mase de zapada care se rostogoleste cu viteza la vale antrenand totodata pietre, copaci si alte obiecte pe care le intalneste in cale, poate surprinde, uneori, si persoane aflate in zona respectiva.

Primul ajutor in caz de soc anafilactic

Socul anafilactic reprezinta o reactie severa a organismului ce apare la foarte scurt timp dupa ce o persoana intra in contact cu o substanta la care este alergica. Aceasta reactie severa, ce poate sa apara in cateva secunde sau minute de la expunerea la un alergen poate pune in pericol viata persoanei afectate.

5 pasi de urmat in caz de atac de panica

Atacul de panica este unul dintre cele mai greu de inteles evenimente care pot perturba sever, chiar daca pentru scurt timp, viata. El nu este o boala, ci o reactie neasteptata, exagerata, a corpului la un pericol inchipuit, caracterizata printr-un moment de teama profunda, de cele mai multe ori fara fundament.

Cum se acorda primul ajutor in caz de lesin

Lipotimia sau lesinul, reprezinta o criza de scurta durata, de pierdere a cunostintei. Aceasta survine atunci cand la creier nu mai ajunge, din diverse motive, suficient sange cat sa oxigeneze organismul.

Primul ajutor in caz de arsuri solare

Expunerea la soare are multiple beneficii, atat pentru corp, cat si pentru minte. Insa, ca in multe alte situatii, excesul poate face mai mult rau decat bine putand provoca raniri ale pielii si simptome foarte neplacute cauzate de deshidratare si de derma deosebit de sensibila.

123456