Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

10 semne ale atacului de cord

Atacul de cord apare atunci cand muschiul cardiac nu mai primeste o cantitate suficienta de sange bogat in oxigenul atat de necesar. Acest lucru poate fi cauzat de o boala coronariana declansata de ingustarea arterelor, din cauza unor placi depuse pe ele si a prezentei unui cheag de sange. De asemenea, se intampla sa apara un spasm coronarian in timpul caruia arterele coronare se cotracta si fluxul de sange ce ajunge la inima se reduce.

Primul ajutor in caz de soc

Socul reprezinta o reactie a organismului aparuta in urma unui eveniment traumatizant sau tulburator. Acesta poate fi clinic sau emotional. Socul emotional necesita rareori ingrijiri medicale si poate fi vindecat prin remedii naturiste. El poate surveni primirii unor vesti foarte triste, a unei sperieturi puternice ori ca efect al unei traume fizice.

Primul ajutor in caz de atac de panica

Se spune ca numai cine a avut o data un atac de panica poate intelege cu adevarat ce inseamna acesta. Numita dusmanul psihicului uman, aceasta reactie exagerata a corpului se caracterizeaza prin teama subita de moarte, probleme de respiratie, palpitatii, tremur, ameteala, transpiratie, amortire a membrelor, senzatie de inec, de frisoane, pierderea controlului si o stare generala de frica, ce poate sa nu aiba o cauza aparenta.

Primul ajutor in hemoragii

Primul ajutor in hemoragii include poziționarea victimei pe spate, cu capul mai jos decât nivelul trunchiului și cu picioarele ridicate la circa 30 cm pentru a facilita irigarea cu sânge a creierului. Afla mai multe despre cum poti acorda primul ajutor in cazul unei hemoragii.

Primul ajutor în stopul cardiac, respirator și cardio-respirator

Dacă victima a suferit un stop cardio-respirator, aceasta se așază pe spate, iar salvatorul se poziționează lateral stânga, în genunchi, și efectuează masajul cardiac pe treimea inferioară a sternului, cu podul palmei stângi peste care se aplică podul palmei drepte.

Primul ajutor in caz de raniri

Ranile necesită atenție deosebită deoarece prin deschiderea stratului protector de piele ele reprezintă porți de intrare a microbilor în organism. Afla cum poti acorda primul ajutor in caz de raniri.

123456