Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

Primul ajutor pentru fracturi, luxații și entorse

Fractura reprezintă o rupere a osului și poate fi închisă, când pielea rămâne intactă, sau deschisă, când pielea este afectată (oasele rupte pot ieși la suprafață). Victima prezintă dureri puternice, echimoze și imposibilitatea de a-și mișca zonele care corespund zonei afectate.

Riscurile aparute in urma muscaturii de caine

Existenta cainilor vagabonzi in Romania este o realitate, nu foarte placuta pentru noi, mai ales ca nu putini sunt cei care au avut de suferit de pe urma unei sperieturi zdaravene sau cei mai putin norocosi, chiar de pe urma unui atac al cainilor fara stapan. Pentru a preveni orice eveniment neplacut trebuie sa invatam cum sa ne ferim de acesta.

Hemoragia nazala (epistaxis)

In functie de locul de origine al sangerarii, epistaxis-ul este de doua tipuri: anterior (sangerare brusca cu originea intr-o nara) si posterior. Majoritatea sangerarilor au originea in septul nazal, cartilajul ce separa narile si care este captusit cu vase de sange fragile. Acest tip de hemoragie nu este grav si, de cele mai multe ori, poate fi oprit usor. Uneori cauza este o lovitura peste nas, alteori poate fi rezultatul unei raceli, a unei infectii sinusale, inspirului de aer uscat, alergiilor sau a unei cruste dislocate,sangerare.

Convulsiile febrile

Convulsiile febrile sunt specifice sugarului si copilului mic si sunt declansate de o ascensiune rapida a temperaturii corporale (peste 38 grade Celsius). Acestea apar la un copil cu varsta intre 3 luni -5 ani, care nu sufera de vreo afectiune cerebrala sau infectie intracraniana. Incidenta cea mai crescuta este la varsta de 12-18 luni.

Medicamentele ce scad febra

Medicamentele ce scad febra

Febra este unul dintre semnele caracteristice infectiilor virale sau bacteriene ce apar in sezonul rece si este o parte a mecanismului de aparare a organismului. Febra ridicata poate ingreuna circulatia sanguina si functionarea inimii si, ca atare, este necesara normalizarea valorii temperaturii pentru o buna functionare a organismului.

HIPER SI HIPOTERMIA

HIPER SI HIPOTERMIA

Febra este definita ca o crestere a temperaturii corporale cu un grad peste temperatura normala de 37 C. Temperatura normala este cuprinsa intre 36 si 37 C prin determinarea la nivelul axilei si intre 37,3 si 37,5C, in cazul determinarii la nivel intrabucal sau intrarectal. Dupa efort, temperatura creste si, din acest motiv, se recomanda masurarea acesteia dupa o jumatate de ora de repaos.

123456