Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

Primul ajutor in caz de atac de panica

Se spune ca numai cine a avut o data un atac de panica poate intelege cu adevarat ce inseamna acesta. Numita dusmanul psihicului uman, aceasta reactie exagerata a corpului se caracterizeaza prin teama subita de moarte, probleme de respiratie, palpitatii, tremur, ameteala, transpiratie, amortire a membrelor, senzatie de inec, de frisoane, pierderea controlului si o stare generala de frica, ce poate sa nu aiba o cauza aparenta.

Primul ajutor in hemoragii

Primul ajutor in hemoragii include poziționarea victimei pe spate, cu capul mai jos decât nivelul trunchiului și cu picioarele ridicate la circa 30 cm pentru a facilita irigarea cu sânge a creierului. Afla mai multe despre cum poti acorda primul ajutor in cazul unei hemoragii.

Primul ajutor în stopul cardiac, respirator și cardio-respirator

Dacă victima a suferit un stop cardio-respirator, aceasta se așază pe spate, iar salvatorul se poziționează lateral stânga, în genunchi, și efectuează masajul cardiac pe treimea inferioară a sternului, cu podul palmei stângi peste care se aplică podul palmei drepte.

Primul ajutor in caz de raniri

Ranile necesită atenție deosebită deoarece prin deschiderea stratului protector de piele ele reprezintă porți de intrare a microbilor în organism. Afla cum poti acorda primul ajutor in caz de raniri.

Primul ajutor in caz de arsuri si opariri

Oricui i se poate întâmpla să se ardă sau să se opărească, în diverse circumstanțe, în special în sezonul rece, când sursele de foc sunt mai des folosite. Iata cum poti acorda primul ajutor in caz de arsuri si opariri.

Primul ajutor in caz de accident de masina

Acordarea corectă a primului ajutor salvează vieți. In ziua de azi, cauza numărul 1 a deceselor a persoanelor sub 40 de ani sunt accidentele rutiere.