Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prim ajutor

HIPER SI HIPOTERMIA

HIPER SI HIPOTERMIA

Febra este definita ca o crestere a temperaturii corporale cu un grad peste temperatura normala de 37 C. Temperatura normala este cuprinsa intre 36 si 37 C prin determinarea la nivelul axilei si intre 37,3 si 37,5C, in cazul determinarii la nivel intrabucal sau intrarectal. Dupa efort, temperatura creste si, din acest motiv, se recomanda masurarea acesteia dupa o jumatate de ora de repaos.

Canicula este periculoasa si pentru oamenii sanatosi

Canicula este periculoasa si pentru oamenii sanatosi

Principalele efecte resimtite de persoanele afectate de canicula sunt: deshidratarea stresul canicular epuizarea fizica si intelectuala iritabilitatea greturile varsaturile cefaleea migrenele lesinul crampele musculare insomnia intensificarea simptomatologiei in cazul bolilor cronice. Temperaturile ridicate nu sunt periculoase doar pentru varstnici si pentru bolnavii cu afectiuni cardiovasculare sau respiratorii ci si pentru un om sanatos care poate suferi un stop cardiac din cauza suprasolicitarii electrice a inimii la caldura.

1234567 >