Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Probioticele Bifidus si rolul lor in stimularea sistemului imunitar al copiilor

04-12-2014

La nastere sistemul imunitar al bebelusului este inca incomplete dezvoltat. El se dezvolta pas cu pas in cursul primului an de viata sub influenta mai multor factori. Sistemul imunitar este activat si instruit sa raspunda prompt la actiunea factorilor nocivi din mediul inconjurator si cu ajutorul bacteriilor "bune" din intestin.

Probioticele Bifidus si rolul lor in stimularea sistemului imunitar al copiilor


La nastere sistemul imunitar al bebelusului este inca incomplete dezvoltat. El se dezvolta pas cu pas in cursul primului an de viata sub influenta mai multor factori. Sistemul imunitar este activat si instruit sa raspunda prompt la actiunea factorilor nocivi din mediul inconjurator si cu ajutorul bacteriilor "bune" din intestin. In intestin exista, in mod normal, un intreg ansamblu de microroganisme, in principal bacterii, toate la un loc fiind numite "flora intestinala".

Aceasta contine si bacterii "bune" sau prietenoase, dar si bacterii "rele", numite patogene, care pot provoca boli. Ambele categorii de bacterii incep sa populeze intestinul bebelusului dupa nastere. Pana atunci, in timpul sarcinii, intestinul este steril. Bacteriile Bifidus constituie o baza importanta a sistemului nostru de aparare: pot inhiba dezvoltarea microbilor care produc boli sau ajuta la prelucrarea substantelor alergizante din hrana si nu le lasa sa patrunda intregi in organism. Cand se naste, bebelusul este foarte sensibil la factorii externi care pot provoca anumite boli.

Laptele de mama este alimentul natural al bebelusilor si cea mai buna varianta de alimentare a sugarilor in primele luni de viata. Laptele de mama ofera sugarilor tot ce au ei nevoie pentru dezvoltarea optima fizica si mentala si, in acelasi timp, activeaza si consolideaza sistemul lor imunitar inca imatur, deoarece contribuie la formarea in intestinal bebelusului a unei flore intestinale bogate in Bifidus care il apara de infectii. Incepand cu 4 - 6 luni, bebelusul este si mai expus la agresiunea factorilor din mediul extern odata cu diversificarea alimentatiei.

Pe de-o parte, bebelusul este mai expus prin alimentele noi pe care le primeste. Pe de alta parte, incepe sa-si foloseasca singur manutele, sa se miste tot mai mult si duce diferite jucarii sau obiecte la gurita. Toate acestea cresc riscul ca bebelusul sa vina in contact cu bacteriile rele din jur.

De aceea, este si mai important sa-i asiguram intarirea capacitatii lui de aparare imunitara. Primul an de viata este o perioada critica pentru bebelus, in care se poate asigura cresterea capacitatii de protectie a florei intestinale sanatoase prin adaugarea de Bifidus in formula de lapte sau in alimentele de diversificare.

Probioticele Bifidus BL sunt culturi natural-active, care exista si in flora intestinala a sugarilor alaptati si care, odata inghitite in cantitati suficiente, au o influenta pozitiva asupra sanatatii organismului bebelusului. De aceea, pentru a-i asigura bebelusului o flora intestinala sanatoasa, este recomandat sa fie hranit cu alimente sau formule de lapte suplimentate cu probiotice Bifidus BL, care si-au dovedit beneficiile in numeroase studii clinice:

stimuleaza sistemul imunitar;

protejeaza bebelusul de infectii digestive.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau