Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Problemele de erectie se manifesta si dincolo de dormitor

18-08-2015

Disfunctiile erectile reprezinta o problema deosebit de importanta, ce poate pune capat relatiilor de cuplu si poate duce la depresii cu consecinte grave. Persoanele afectate sunt invadate de obicei de un sentiment de vina si de frustrare, ce se rasfrange automat asupra partenerei de viata si a celorlalti membrii ai familiei. De altfel, specialistii trag un semnal de alarma si spun ca impotenta este cauza a 20% dintre relatii de cuplu.

Problemele de erectie se manifesta si dincolo de dormitor


Barbatii care sufera de impotenta se retrag de multe ori intr-o carapace din care partenera de viata este alungata, iar aceasta, simtindu-se singura si confuza, isi poate schimba radical comportamentul in cuplu. Din pacate, doar 33% dintre barbatii care se confrunta cu aceasta problema cauta ajutor.

Apare in special la persoane care au diabet

Disfunctia erectila se manifesta prin incapacitatea de a intra in erectie, erectia este mult prea slaba pentru a avea un contact sexual, iar aceasta nu dureaza decat cateva momente. Ea afecteaza in special indivizi incepand cu varsta de 40 de ani si, conform statisticilor, 1 din 10 barbati din lumea intreaga este afectat, intr-o masura mai mare sau mai mica de aceasta neplacere.

Cele mai des cazuri au fost observate la persoanele care sufera de diabet (70% din cazuri) si care fumeaza mai mult de un pachet de tigari pe zi. De asemenea, cauzele psihologice precum stresul si anxietatea, contribuie la 10-20% dintre cazurile de impotenta.

Comunicarea este esentiala

Pentru a trata disfunctiile erectile barbatii au nevoie de intelegere, de rabdare si, nu in ultimul rand, de ajutorul primit de la partenera de viata. Este foarte important de stiut ca in aceasta situatie comunicarea este esentiala.

Barbatii care au disfunctii erectile trebuie sa discute deschis despre problema lor cu partenera de viata si sa incerce sa se ajute reciproc. Odata ce primul pas e facut, lucrurile vor fi mai usoare, doar e in beneficiul tuturor ca lucrurile sa fie rezolvate.

Discutia sa fi planuita din timp si sa existe in prealabil o pregatire legata de principalele aspecte ce trebuie comunicate partenerei. Convorbirea ar trebui sa se desfasoare intr-un mediu neutru, iar cei doi e bine sa nu fie stresati, nervosi sau intrerupti. In timpul discutiei trebuie pus accentul pe faptul ca este in beneficiul intregii familii ca problema sa fie rezolvata.

De asemenea, barbatii care sufera de impotenta trebuie sa fie constienti ca au nevoie si de ajutorul unui specialist, probabil si de un tratament medicamentos pentru a reveni la o viata sexuala normala. Mai intai, insa, se impune o examinare fizica pentru a exclude posibilitatea unei leziuni sau a efectelor secundare ale unor medicamente sau afectiuni precum diabetul ori hernia de disc.

Printre metodele de tratament se numara medicamente specifice, ce trebuie luate numai la recomandarea unui medic, interventia chirurgicala, deosebit de utila daca pacientul sufera un blocaj la una dintre arterele care conduce sangele catre penis si tratamentele hormonale cu testosteron. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau