Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Produsele de îngrijire sunt esențiale în dermatita atopică

04-12-2018

Dermatita atopică are o anumită predispoziție genetică, dar poate fi declanșată și de anumiți factori externi, precum: alergeni din aer (polen, substanțe toxice, acarieni din praf, fum de țigară, fungi, scuame provenite de la animale), substanțe din produsele de igienă și îngrijire folosite zilnic, anumite medicamente, alergeni din alimente (precum, căpșuni, kiwi, lapte, ou, soia). Anumite țesături pot întreține sau agrava simptomele (poliesterul, lâna). Este o afecțiune specifică primei copilării, deoarece se ameliorează de obicei până la vârsta de 5 ani. Dar pot să reapară simptomele în adolescență sau la vârsta adultă.

Produsele de îngrijire sunt esențiale în dermatita atopică


Să ne reamintim câteva lucruri esențiale despre dermatita atopică

Se manifestă prin leziuni cutanate, cu senzația de mâncărime și uscăciune a pielii. Leziunile apar pe față și suprafețele de extensie la copii si sugari sau pe zonele de flexie la adulți (coate, genunchi). Tipul leziunilor diferă; acestea pot fi de la ușor inflamate până la cele foarte deshidratate cu sângerări.

La anumite categorii de pacienți, cu boli precum diabetul, simptomele reapar și se acutizează la vârsta adultă, de exemplu. Frigul sau stresul pot agrava simptomele.

Îngrijirea pielii este esențială. Alegeți cu grijă dermato-cosmeticele

Dermatita atopică, prin simptomele sale, afectează atât aspectul fizic, cât și starea psihică a pacientului. De aceea măsurile de îngrijire sunt foarte importante deoarece contribuie la diminuarea simptomelor și, alături de tratamentul stabilit de dermatolog, la dispariția leziunilor. Astăzi, din fericire, se găsesc în farmacii multe tipuri de dermato-cosmetice și detergenți, produse special create pentru a răspunde nevoilor pielii atopice. Unele sunt special create pentru copii și pot fi folosite încă de la naștere.

Uscăciunea/ deshidratarea pielii este cea mai frecvent întâlnită manifestare a acestei afecțiuni. Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre cei cu dermatită atopică au un defect genetic al barierei cutanate. Această barieră ajută pielea să nu fie afectată de germeni și factori externi, precum alergenii sau iritanții. Pielea atopică este, de obicei, inflamată, are nevoie să își refacă filmul lipidic natural și nu o putem ajuta decât prin dermato-cosmetice dedicate.

De ce este atât de important? Pe lângă aspect și confortul de zi cu zi, leziunile se pot infecta și necesita tratament.

Așadar, produsele de îngrijire trebuie să hidrateze și să hrănească pielea atopică (foarte sensibilă și uscată), fără să conțină alergeni (conservanți sau parfumuri). Cum o hrănesc? Prin ingrediente care restabilesc filmul lipidic natural al pielii. De aceea, dacă verificați lista ingredientelor, veți observa că multe nu se regăsesc în creme obișnuite, de aceea sunt game specifice care se găsesc numai în farmacii. Când alegeți aceste produse, discutați cu medicul sau farmacistul și să citiți recomandările producătorului.

În plus, trebuie să respectați câteva reguli:

Alegeți haine lejere din țesături naturale (bumbac). Transpirația sau hainele strâmte irită leziunile.

Vă ștergeți prin tamponare, cu prosoape moi. Nu folosiți bureți de baie și nimic abraziv.

Apa nu trebuie să fie fierbinte, ci călduță, pentru a nu agresa pielea deja iritată.

Evitați orice iritant, substanță alergenă.

Evitați stresul.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie să vă alegeți anumite produse de îngrijire pentru pielea atopică, adresați-vă farmaciștilor noștri care vă vor ajuta să vă alegeți produsul cel mai potrivit pentru nevoia dumneavoastră!
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau