Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Produsele dermato-cosmetice

04-12-2014

Pentru ca suntem in luna martie luna dedicata femeii puritatii inceperii primaverii ne-am gandit sa-ti scriem cateva sfaturi despre frumusete ingrijire si care sunt pasii care duc catre o piele sanatoasa in primul rand si apoi frumoasa.Toate aceste lucruri nu pentru faptul ca nu esti o cititoare moderna, pentru ca nu ai grija de tine ci pentru a descoperi impreuna calitatile produselor dermato-cosmetice produse care ne asigura o piele sanatoasa si apoi frumoasa.

Produsele dermato-cosmetice


Pentru ca suntem in luna martie, luna dedicata femeii, puritatii, inceperii primaverii, ne-am gandit sa-ti scriem cateva sfaturi despre frumusete, ingrijire si care sunt pasii care duc catre o piele sanatoasa in primul rand si apoi, frumoasa. Toate aceste lucruri, nu pentru faptul ca nu esti o cititoare moderna, pentru ca nu ai grija de tine, ci pentru a descoperi impreuna calitatile produselor dermato-cosmetice, produse care ne asigura o piele sanatoasa si apoi, frumoasa.

Pentru a ne insusi corect termenul "frumusete" trebuie, mai intai, sa ne punem la punct cu ceea ce inseamna o piele sanatoasa, cu un aspect proaspat, tanar, bine ingrijit si apoi confortul si frumusetea care ne sunt date de aplicarea unui gloss, a unui mascara si a unui lac bine asortat.

O piele frumoasa si bine ingrijita se vede inainte de aplicarea produselor de make-up. Pentru asta avem nevoie de folosirea unor produse care sa ne trateze in cazul unei afectiuni; de exemplu acneea acoperita de o tona de fond de ten si pudra nu are nicio sansa de vindecare, aceasta afectiune trebuie tratata cu seriozitate, cu produse dedicate tipului respectiv de piele, cu proprietati de actiune cat mai blanda, fara sa usuce partile neafectate.

Farmaciile ne ofera o gama larga de produse dermato-cosmetice care ne pot ajuta sa scapam de aceste tipuri de afectiuni, care pot fi de scurta sau de lunga durata. Studiile au demonstrat ca femeile sunt din ce in ce mai preocupate de aspectul fizic, iar datorita faptului ca mai mult de jumatate din zi o dedica serviciului, nu mai au timp suficient pentru saloanele de infrumusetare, masaje pentru tratarea aspectului neplacut pe care il provoaca celulita, pentru sport si lista poate continua.

De aceea, tot mai multe femei apeleaza la metode cat mai comode de infrumusetare, mai precis aleg farmaciile pentru ca exista un nou trend in domeniu: pregatirea consilierilor cosmetici in vederea promovarii celor mai eficiente produse de ingrijire si infrumusetare. Lipsa de informare duce, de cele mai multe ori, la descurajare si neincredere in sine. Tocmai de aceea trebuie sa ne informam care sunt metodele pe care le putem alege pentru a avea o piele cat mai sanatoasa si care sunt oamenii pregatiti pentru a ne oferi cele mai utile sfaturi in acest sens.

Exista situatii in care nu putem apela intotdeauna la medic, pentru ca am fost la munte si ni s-au crapat buzele, iar fata o simtim putin uscata. Deoarece acest lucru nu poate constitui o vizita la medic, de cele mai multe ori apelam la farmacie. Este un loc in care avem incredere, discutam cu profesionisti si oameni bine instruiti in domeniu. Consilierul cosmetic poate oferi, in cazul mentionat anterior, sfaturile de care avem nevoie si cum putem trata afectiunea care ne jeneaza si ne creaza un oarecare disconfort. Si cum poate fi tratata pielea uscata?

Cu produse din categoria celor dermato-cosmetice, produse care au la baza apa termala, vitamine uleioase si ingrediente antiiritante, calmante si proprietati de hidratare. Cuvantul "dermato-cosmetic" poate nu este chiar atat de cunoscut, poate duce cu gandul la dermatologie in sensul de afectiuni grave ale pielii si tot ceea ce presupune aceasta sintagma. Din fericire nu este vorba de asa ceva; este vorba de produse destinate ariei cosmetice, game variate de produse, care sunt create in laboratoare de specialitate, cu proprietati medicale si dupa aceea cosmetice. Gamele care cuprind produsele dermato-cosmetice se gasesc in exclusivitate in farmacii si se adreseaza atat copiilor cat si adultilor.

Pielea nou-nascutului trebuie cat mai delicata, iar alegerea produselor de ingrijire a devenit pentru mamici o adevarata preocupare. Este un lucru imbucurator pentru ca sunt atatia factori nocivi care participa la deterioarea prematura a pielii copiilor. Dermato-cosmeticele pentru copii se gasesc numai in farmacii, sunt produse dedicate pielii sensibile, care au la baza extracte naturale din plante, cu pH neutru si ingredienti care sa calmeze in cazul eritemului fesier, in cazul unei mici iritatii s.a.m.d. Produsele dermato-cosmetice ne ofera posibilitatea de a ne ingriji cu atentie pielea si de a-i acorda importanta oricarei mici afectiuni care poate genera, de ce nu, o boala de piele.

In cazul adultilor, dupa cum am amintit anterior, femeile ocupa locul de onoare in cazul alegerii celor mai sofisticate produse de ingrijire, cu scopul de "a face minuni", de a le scapa de riduri si de a le face mult mai frumoase si mai suple. Nu trebuie sa uitam ca exista si barbati preocupati de sanatatea pielii, ingrijirea acesteia si alegerea celor mai bune produse.

Consilier Cosmetice Simona Secareanu
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau