Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Prostatita, o afecțiune inflamatorie ce poate fi contractată pe cale sexuală

21-09-2018

Prostata este o glandă masculină, situată chiar sub vezica urinară, ce are forma unei nuci și contribuie la producerea lichidului seminal. Prostatita reprezintă inflamarea acestei glande, cu simptome neplăcute, ce pot afecta viața de zi cu zi și pot duce la complicații.

Prostatita, o afecțiune inflamatorie ce poate fi contractată pe cale sexuală


Semnele acestei probleme de sănătate includ:

- o senzație neplăcută resimțită chiar în spatele scrotului;

- durere în zona lombară și abdominală;

- neplăceri la urinare sub formă de arsură;

- urina poate să fie tulbure, să conțină sânge, să miroasă diferit;

- febră;

- frisoane;

- urinări frecvente cu cantități mici de urină;

- senzație de golire incompletă a vezicii urinare;

- durere sau disconfort la ejaculare;

- durere la extremitatea penisului;

- secreții neobișnuite la nivelul penisului sau leziuni la nivelul organelor genitale;

- jet urinar cu presiune scăzută.

Factorii principali de risc ai prostatitei includ infecții ale tractului urinar, sexul anal fără prezervativ și contractarea unor infecții cu transmitere sexuală.

Prostatită acută bacteriană este formă cea mai des întâlnită de prostatită și poate fi confirmată prin analize de culturi urinare care determină tipul bacteriilor cauzatoare.

În cazul prostatitei cronice se investighează starea de sănătate a prostatei.

Tratamentul cel mai des utilizat este administrarea de antibiotice. Dacă simptomele nu se ameliorează sunt indicate analize suplimentare.

Se poate ajunge însă la tratament chirurgical în cazul prostatitei bacteriene cronice care nu răspunde la tratament antibiotic și care produce episoade frecvente de infecții ale tractului urinar.

Este important de știut că această afecțiune necesită tratament medical obligatoriu și nu trebuie amânată intervenția medicului deoarece astfel crește riscul apariției de complicații de tipul sepsisului sau abcesului prostatic.

Pentru protejarea sănătății prostatei, este bine să se administreze suplimente cu zinc. De asemenea, se consumă alimente bogate în acest mineral, în fibre, în seleniu, beta-caroten, magneziu, flavonoide, acizi grași esențiali și vitaminele C și E. Foarte buni sunt cartofii, soia (conține izoflavone benefice), fasolea, lintea, porumbul dulce, nucile și semințele proaspete, uleiul de semințe de în și peștele gras (bogat în Omega 3), consumat de câteva ori pe săptămână. Este bine să se evite fumatul și să se reducă aportul de carbohidrați rafinați, dar și alcoolul și băuturile cu cofeină. În plus, se evita stresul fizic și emoțional.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau