Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Protectie oculara estivala

04-12-2014

Vara in special, acest important accesoriu trebuie purtat pe tot timpul zilei cand va aflati in aer liber, indiferent daca sunteti in oras, pe plaja sau pe crestele muntilor. Si asta pentru ca radiatiile ultraviolete, foarte puternice acum, pot leza nu doar pielea, ci si structurile oculare. Asadar, pentru a va proteja eficient corneea, retina, cristalinul, se impune alegerea unei perechi de ochelari de soare potriviti din mai multe...puncte de vedere.Pentru a va asigura ca ochelarii de soare sunt de cea mai buna calitate, adresati-va unui optician, in masura sa va dea indrumarile necesare pentru a face o alegere corecta.

Protectie oculara estivala


Pentru a va asigura ca ochelarii de soare sunt de cea mai buna calitate, adresati-va unui optician, in masura sa va dea indrumarile necesare pentru a face o alegere corecta. Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare Vara in special, acest important accesoriu trebuie purtat pe tot timpul zilei cand va aflati in aer liber, indiferent daca sunteti in oras, pe plaja sau pe crestele muntilor. Si asta pentru ca radiatiile ultraviolete, foarte puternice acum, pot leza nu doar pielea, ci si structurile oculare. Asadar, pentru a va proteja eficient corneea, retina, cristalinul, se impune alegerea unei perechi de ochelari de soare potriviti din mai multe... puncte de vedere.

Desigur, moda nu este un factor neglijabil, dar, inainte de a ceda impulsului de a cumpara ochelarii de soare doar pentru ca "se poarta in acest sezon", e obligatoriu sa va asigurati ca indeplinesc anumite conditii. Criterii juste de selectie pentru lentile In primul rand, trebuie sa verificati daca au precizata si care este capacitatea de filtrare a radiatiilor ultraviolete (UV). Culoarea nu este un factor decisiv deoarece exista lentile perfect transparente care pot avea un grad bun de protectie.

Orientativ, iata care sunt cele cinci categorii in aceasta privinta: 0 - pentru zilele innorate, ochelari justificati doar din ratiuni estetice si pentru a opri impuritatile din aer; 1 - luminozitate solara atenuata; 2 - luminozitate solara medie; 3 - luminozitate solara puternica, pentru zilele cand soarele arde, buni pentru plaja, pe litoral; 4 - luminozitate solara foarte puternica, exceptionala, ochelari oportuni pentru altitudini mari, insa nerecomandati la condus masina. In al doilea rand, asigurati-va ca poarta marcajul CE, initiale care semnaleaza ca produsul este fabricat in conformitate cu normele Uniunii Europene. In fine, aflati care este originea materialului filtrant. Lentilele cu elemente minerale sunt eficiente, dar foarte sensibile la socuri, iar cele organice sunt usoare si rezistente. De asemenea, unele pot beneficia de tratament antireflex cu mai multe straturi, pot avea aspect de oglinda, se pot inchide la culoare cand sunt expuse la lumina (heliomate sau fotocromatice).

Pentru a comanda lentile cu protectie anti-UV adaptate defectului vizual, adresati-va unui oculist. Lentilele de contact ce poseda filtre solare sunt practice in special pentru sportivi. Totusi, cand expunerea este intensa, este bine sa recurgeti si la purtarea unei perechi clasice de ochelari de soare. Precautii speciale in cazul copiilor Ochii copiilor, mai ales ai celor foarte mici, sunt mai permeabili decat cei ai adultilor. Mai exact, inainte de un an de viata, gradul de absorbtie retiniana este de 90% pentru UVA si de peste 50% pentru UVB, in jurul varstei de 12 ani rata scazand la 60% pentru UVA, respectiv la 25% pentru UVB, micsorandu-se apoi treptat, pe masura ce se maturizeaza cristalinul.

Nu le cumparati prichindeilor ochelari de soare de la raioanele de jucarii, 100% din plastic, cu lentile roz-bombon, rosii sau bleu, caci, oricat de nostimi par, nu impiedica patrunderea razelor UV. Numeroase modele, special concepute si adaptate pentru ochii si morfologia micutilor, se gasesc in farmacii sau in magazinele speciale de optica, la preturi acceptabile. Verificati marcajul CE si categoria de protectie.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau