Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Protejeaza-ti pielea sensibila de efectele nedorite ale frigului

27-01-2015

Hidratrarea și protecția corespunzătoare, măștile nutritive ori tratamentele cu uleiuri bogate în vitamine, acizi oleici și antioxidanți naturali reușesc să diminueze efectele nedorite pe care frigul le are asupra pielii sensibile.

Protejeaza-ti pielea sensibila de efectele nedorite ale frigului


Temperaturile scăzute grăbesc deteriorarea și îmbătrânirea tenului, și cu cât acesta este mai sensibil ori uscat, epiderma va avea și mai mult de suferit.  Nu doar gerul și vântul aspru, ci și căldura artificială din încăperi pot avea ca efect deshidratarea pielii. Un prim remediu în acest sens este folosirea unui săpun-cremă sau gel, care nu usucă și mai mult pielea, evitând totodată folosirea apei dure.

Zona din jurul ochilor este extrem de sensibilă și nu doar cremele pentru contur îi fac bine, ci chiar și ochelarii de soare, cu lentile cât mai mari (pe eticheta lor se regăsesc informații privind cantitatea de lumină pe care o transmit prin lentilă; cei din categoria 0, transmit între 80 - 100%, fiind eficienți inclusiv pe timp noros, fără soare), care protejează pielea față de radiațiile UV reflectate de zăpadă, dar și față de vântul uscat - acestea pot provoca oftalmia de zăpadă, manifestată prin iritarea conjunctivei și senzația de “nisip în ochi”.

Folosirea cu regularitate a cremelor de protecție împotriva radiațiilor UV (sunt recomandate cele cu factor de protecție cât mai ridicat), hidratante și calmante, combinate cu tratamentele cu uleiuri vegetale dau rezultate foarte bune și sunt la îndemâna oricui. Uleiul de argan este cel mai bogat în vitamina E și acizi grași esențiali. Nu conţine colesterol, reglează secreţia de sebum chiar și în cazul tenului uscat, regenerează epiderma, previne ridarea prematură și înmoaie pielea uscată.

Totodată, efecte benefice se pot obține și cu ajutorul uleiului de jojoba sau a unor creme care au la bază acest ingredient – este bogat în vitamina E și minerale naturale și este un ajutor de neprețuit pentru tenul uscat, pe care îl hrănește în profunzime. Dat fiind că nu este toxic pentru piele și nu irită ochii, poate fi utilizat atât ca demachiant, cât şi pentru îngrijirea pielii sensibile din jurul ochilor. De reținut că aceste uleiuri sunt utile și pentru hrănirea adecvată a buzelor.

Îngrijirea pielii cuperozice

Cuperoza este o afecțiune dermatologică des întâlnită, care arată o anumită fragilitate a vaselor capilare de la nivelul tenului. Nu este cunoscut motivul exact al acesteia, dar specialiștii susțin că predispoziția la cuperoză este ereditară. Mai expuse sunt persoanele blonde, cu tenul deschis la culoare, cele cu o viață sedentară, dar și femeile aflate la menopauză. Afecțiunea ”lovește” de regulă persoanele cu tenurile uscate sau seboreice.

Printre posibilele cauze au fost identificate dilatarea exagerată a vaselor din piele, tulburări endocrine, diferite afecțiuni gastrointestinale (gastrite, colon iritabil), unele infecții, dar și lipsa de vitamine. Alimentația de tip fast-food ori intens condimentată, dar și tutunul, constituie principalele cauze interne ale afecțiunii.

Cauzele externe care pot provoca iritația sunt: poluarea, abuzul de soare, dar și condițiile climaterice din sezonul rece și nu în ultimul rând produsele cosmetice alterate sau cele care conțin ingrediente chimice agresive.

Tratamentul cuperozei presupune obligatoriu recomandările medicului dermatolog, care va indica medicamente cu rol în tonificarea vaselor de sânge, alături de uzul zilnic al produselor cosmetice dedicate tenurilor cuperozice. Acestea sunt, de regulă, creme cu rol calmant, puternic hidratante și bogate în nutrienți (vitaminele A, E, C, etc.), care întăresc tonusul capilarelor și le redau elasticitatea.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau