Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Reguli pentru o igiena dentara corecta

04-12-2014

O igiena dentara perfecta se pastreaza doar daca respectati anumite reguli simple, cum ar fi un periaj corect, produse de intretinere adaptate problemelor dentare si controale stomatologice periodice.

Reguli pentru o igiena dentara corecta


O igiena dentara perfecta se pastreaza doar daca respectati anumite reguli simple, cum ar fi un periaj corect, produse de intretinere adaptate problemelor dentare si controale stomatologice periodice. Pentru prevenirea cariilor si problemelor gingivale, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

1. Periati-va dintii dupa fiecare masa. Placa dentara, locul in care prolifereaza bacteriile, sta la originea aparitiei cariilor si a inflamatiilor gingivale, de aceea este important sa fie eliminata printr-un periaj corespunzator, efectuat cel putin de doua ori pe zi.

Perierea corecta a dintilor se face in fata oglinzii, pentru a efectua miscarile cu precizie si se face cu miscari circulare, dinspre gingie spre marginea libera a dintelui, cu alte cuvinte de la rosu spre alb. Periuta de dinti e bine sa aiba perii de plastic, cu capetele microscopic rotunjite pentru a nu leza gingia si trebuie schimbata dupa maximum trei luni de utilizare. Periajul poate fi completat de folosirea atei dentare pentru spatiile interdentare in care perii nu pot patrunde.


2. Consult stomatologic bianual. Vizita in cabinetul medicului va ajuta sa depistati la timp cariile incipiente si va scuteste in felul acesta de dureri si cheltuieli suplimentare. De asemenea, medicii stomatologi recomanda si efectueaza, la cerere, interventii profilactice cum ar fi detartrajul sau sigilarea molarilor la copii si tineri, pentru a preveni aparitia cariilor.

3. Ingrijiti dantura de la varste fragede. Prima vizita la stomatolog ar trebui sa aiba loc inainte de implinirea varstei de un an. Cu aceasta ocazie, veti primi indrumari privind igiena dintilor si a gurii, dar si sfaturi legate de alimentatie, pentru o buna sanatate a dintilor. Daca este cazul, tot medicul este cel care va va recomanda suplimente cu fluor pentru fortificarea dintilor. Este important sa abordati cu atentie aceasta prima experienta a micutului pentru ca el sa nu dezvolte mai tarziu "frica de dentist".
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau