Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Reguli pentru o igiena intima corecta

08-06-2016

O igiena intima corecta este vitala pentru a preveni infectiile genitale, insa trebuie sa ai mare grija deoarece o igiena excesiva va distruge microflora vaginala si te vei confrunta cu tot felul de inflamatii.

     Reguli  pentru o igiena intima corecta


Zona genitala feminina are propriul ei sistem de curatare, asa ca spalarea repetata sau utilizarea servetelelor umede sau a unor spray-uri dauneaza, ducând chiar la uscarea mucoasei externe.

De asemenea, nu trebuie sa uiti ca utilizarea sapunului traditional va distruge in timp microflora, mediul acid va deveni alcalin, iar astfel apare un mediu favorabil pentru inmultirea si dezvoltarea bacteriilor.

• Specialistii sustin ca zona intima se ingrijeste cu un sapun special, care mentine pH-ul local acid. Gelul de dus si sapunul obisnuit sunt contraindicate deoarece nu au acest pH si nu contin substante care actioneaza delicat. • Este bine sa alegi o crema gel care sa contina extracte de musetel, aloe vera, galbenele sau uleiuri vegetale.

• Spalaturile vaginale se recomanda numai in cazuri speciale si se fac numai la recomandarea medicului ginecolog. In caz contrar, te vei expune riscului de a te pricopsi cu unele dereglari ale florei vaginale, ceea ce poate duce la o infectie. In mod normal, spalaturile intravaginale nu sunt necesare, vaginul având o activitate de autocuratare; mediul vaginal fiind acid, bacteriile nu se vor dezvolta.

• De asemenea, este bine sa nu abuzezi de absorbantele zilnice, fiindca acestea, chiar daca sunt subtiri, nu permit o respiratie adecvata, iar pielea ta se poate irita. Ai grija sa le schimbi la fiecare 4 ore, in caz contrar zona va deveni un loc propice inmultirii bacteriilor.

Lenjeria intima din bumbac

Lenjeria intima este bine sa fie din bumbac. Ea trebuie schimbata zilnic si, dupa spalare, se va  calca cu fierul de calcat. Stai departe de hainele strâmte, fiindca blocheaza circulatia sangvina si limfatica, iar acest lucru conduce la dezvoltarea infectiilor. Din punctul de vedere al sanatatii genitale, sunt indicati pantalonii lejeri si subtiri, periculosi fiind jeansii, skinny. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau