Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Reguli privind dieta hidrica in incontinenta urinara

09-12-2014

O problema pe cat de jenanta, pe atat de raspandita, mai ales in randul populatiei varstnice, incontinenta urinara poate fi tinuta sub control prin modificarea stilului de viata. Respectarea catorva reguli privind dieta hidrica, antrenarea vezicii urinare prin efectuarea de exercitii specifice pot fi de un real ajutor pentru cei afectati de aceasta dereglare.

Reguli privind dieta hidrica in incontinenta urinara


O problema pe cat de jenanta, pe atat de raspandita, mai ales in randul populatiei varstnice, incontinenta urinara poate fi tinuta sub control prin modificarea stilului de viata.

Respectarea catorva reguli privind dieta hidrica, antrenarea vezicii urinare prin efectuarea de exercitii specifice pot fi de un real ajutor pentru cei afectati de aceasta dereglare. Majoritatea celor diagnosticati cu incontinenta sunt convinsi, in mod eronat, ca boala lor implica un consum reduc de lichide. O cantitate mai mica de lichide, este adevarat ca reduce diureza, insa poate duce la deshidratare si diminua volumul functional al vezicii urinare, iar efectul poate fi exact invers celui scontat, adica instalarea poliuriei (eliminarea in cantitate mai mare de urina decat este normal). Doza optima de lichide a unui adult, in 24 de ore, este de 1,5-2 l. Este de preferat apa plata si ceaiurile, insa nu cele de urzica, cozi de cirese etc., care au efect diuretic.

Pe lista bauturilor nerecomandate se mai afla si cele alcoolice, cunosute pentru efectul lor diuretic sporit, dar si pentru faptul ca reduc controlul nervos al sfincterului vezical. Bauturile bogate in cafeina stimuleaza functia vezicii urinare si actioneaza ca diuretic natural.

De aceea ar fi bine sa fie excluse din dieta sau limitat consumul lor, mai ales seara. Tot in aceasta categorie se incriu bauturile carbogazoase si cele acide (indiferent ca provin din fructe). Acestea agraveaza incontinenta, dioxidul de carbon continut fiind iritant pentru vezica urinara sensibila.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau