Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Sa nu uitam de iarna

04-12-2014

Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai asteptata parte a anului. Sarbatorim Craciunul Anul Nou si pana pe 7 ianuarie de Sf. Ion o tot tinem intr-o petrecere cu mese imbelsugate si veselie. Si dupa aceasta euforia dam piept cu realitatea unui an nou. Ne dam seama ca in perioada sarbatorilor am facut o serie de excese in general alimentare ale caror urmari mai mult sau mai putin vizibile trebuie acum indepartate.

Sa nu uitam de iarna


Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai asteptata parte a anului. Sarbatorim Craciunul, Anul Nou si pana pe 7 ianuarie (de Sf. Ion) o tot tinem intr-o petrecere cu mese imbelsugate si veselie. Si, dupa aceasta euforia, dam piept cu realitatea unui an nou. Ne dam seama ca, in perioada sarbatorilor, am facut o serie de excese (in general alimentare) ale caror urmari, mai mult sau mai putin vizibile, trebuie acum indepartate.

Chiar daca kilogramele in plus pe care ni le-au adus inevitabil ispitele deliciilor culinare se pot ascunde cu iscusinta sub hainele mai groase si mai largi, nu trebuie sa uitam ca iarna nu tine la nesfar sit si va fi neplacut sa descoperim in primavara ce neglijenti am fost cu silueta noastra. De aceea, ca sa nu supunem organismul unor diete drastice pentru slabirea rapida ce pot duce la dezechilibre importante in functionarea acestuia, am putea fi mai chibzuiti in ceea ce priveste aportul alimentar. Un regim echilibrat, inceput inca de pe acum, fara a ne infometa, ne va ajuta sa scapam treptat de kilogramele in plus si astfel vom intampinaprimavara in cea mai buna forma. Iarna, fructele si legumele nu sunt disponibile in aceeasi masura ca vara si astfel suntem privati de cantitati importante de vitamine si minerale.

Un regim de slabire, mai ales unul foarte strict, ne-ar aduce pierderi si mai mari ale acestor elemente indispensabile unui organism sanatos, care sunt, si asa, destul de putine. In consecinta, aflati intr-o asemenea situatie, trebuie sa uitam de prejudecatile conform carora vitaminele si mineralele ne ingrasa si sa profitam de oferta variata de suplimente nutritive existente pe piata farmaceutica. Sa nu uitam insa ca iarna aduce cu sine nu numai sarbatorile, dar si frigul si zapada si, odata cu acestea, creste numarul cazurilor de gripa si al fracturilor provocate de cazaturile pe gheata. Si, pentru ca impotriva gripei suntem deja imunizati, mai ramane sa ne preocupam de problemele osteoarticulare.

Pentru a ne asigura ca nu apar complicatii este indicat sa ne adresam medicului specialist in cazul unui astfel de eveniment. Daca acesta ne va recomanda repaos, trebuie sa-i respectam indicatiile chiar daca durerea este suportabila si unele activitati pot fi efectuate. Recuperarea ar putea dura mult mai mult in caz contrar.

Durerea poate fi ameliorata prin utilizarea de antiinflamatoare si analgezice. Gama de astfel de produse este foarte variata astfel incat administrarea acestora sa se faca cat mai usor (comprimate simple sau efervescente, plicuri efervescente, unguente, creme, geluri ce nu lasa urme grase pe piele etc.).

In cazul aparitiei de echimoze (vanatai) se pot utiliza unguente sau geluri pe baza de heparina sau derivati ai acesteia ce favorizeaza dizolvarea cheagurilor de sange formate. Chiar daca exista leacuri pentru astfel de probleme, este de preferat sa le evitam. ...De aceea, mai multa atentie in aceasta perioada nu strica. Speram ca sfaturile noastre va vor ajuta sa aveti parte de una dintre cele mai placute ierni.

Farm. ANA MARIA PETCULESCU
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau