Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Salcamul (Robinia pseudacacia L.)

22-12-2014

Arbore inalt cu coroana bogata, salcamul este o specie cu vitalitate deosebita care se dezvolta in solurile usoare, nisipoase pe care le fixeaza.Frunzele alterne sunt compuse din 5-17 perechi de foliole ovale si prezinta la baza 2 ghimpi.Florile albe, papilonate, dispuse in raceme pendente raspandesc un parfum discret, placut. Fructul este o pastaie care se deschide in 2 valve.

Salcamul (Robinia pseudacacia L.)


Descriere

Arbore inalt cu coroana bogata, salcamul este o specie cu vitalitate deosebita care se dezvolta in solurile usoare, nisipoase pe care le fixeaza. Frunzele alterne sunt compuse din 5-17 perechi de foliole ovale si prezinta la baza 2 ghimpi. Florile albe, papilonate, dispuse in raceme pendente raspandesc un parfum discret, placut.

Fructul este o pastaie care se deschide in 2 valve.

Produsul vegetal utilizat: Inflorescentele (Robinie pseudacaciae floss sau Acaciae flos). Principii active Florile de salcam contin flavone, ulei volatil, taninuri, glucide. Actiune farmacologica Florile de salcam sunt folosite in terapeutica pentru proprietatile antispastice, antitusive, si de reducere a hiperaciditatii gastrice.

Se administreaza intern, sub forma de infuzie in gastrite hiperacide, ulcere gastrice, pirozis, in tuse convulsiva sau astmatica. Datorita actiunii slab sedative ceaiul de flori de salcam este util in tulburari minore ale somnului si migrene.

Observatii Produsul vegetal intra in formula ceaiului gastric calmant.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau